KookJij

Superkrokante kippenbil met gestoofde spinazie en peer

Een heerlijk superkrokante kippenbil met gestoofde spinazie en peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fruit van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Superkrokante kippenbil met gestoofde spinazie en peer te bereiden

Meng alle ingrediënten voor het kruidenmengsel. Door een veelvoud te maken, heb je meteen voor een hele tijd lekkere kippenkruiden in huis. Meng net voor het gebruik wat olijfolie door de kruiden om er een pasta van te maken.
Snijd de billen in twee stukken en leg ze op een ovenrooster met eronder een plaat. Door de kip op een rooster te leggen kunnen alle vetten mooi afdruipen. Strijk de bovenzijde van de billen in met de kruidenpasta en strooi er wat griesmeel overheen. Het griesmeel zorgt voor een extra krokant effect.
Zet de kip 10 minuten in een oven op 190°C om een mooi korstje te vormen. Verlaag dan de oven naar 140°C en bak nog eens 10 minuten om de kip rustig en tot op het bot te garen. Zo blijft het vlees lekker sappig.
Het sausje maken we apart met de kippenvleugels. Die hebben als voordeel dat ze veel smaak hebben en snel gaar zijn. Laat de boter goed kleuren. Hak de vleugeltjes en bak ze goed aan. De boter mag uiteraard wel niet verbranden. Kruid met peper en zout.
Schil voor de garnituur de peren en snijd ze in dunne reepjes. Met een keukenschaaf wordt dit een makkelijke klus. Was de spinazie en snijd ze klein. Stoof de peer een minuutje in een klontje boter, voeg de spinazie toe en laat die slenken. Kruid met peper en zout en voeg de geraspte schil van de citroen toe om het geheel op te frissen.
Serveer de kip bovenop de spinazie.
Nappeer met de braadjus van de vleugeltjes en serveer er krokant gebakken, gezouten aardappelwafeltjes bij.

Tip
Het zout, de bouillon, de paprika en de kerrie zijn onmisbaar in het kruidenmengsel. Voor de rest kan je naar hartelust experimenteren. Als je er wat kaneelpoeder aan toevoegt, krijg je bijvoorbeeld een zoet effect.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst