Recept
« Terug naar recepten
					
						Stoofpot van gemengd wild
						PT180M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stoofpot van gemengd wild
Het gemengde stoofvlees van wild dat ik vaak koop bestaat meestal uit hert
en wild zwijn. Echter je kunt voor zulke stoofpot ook ander wild toevoegen
of gebruiken. Denk dan aan ree, haas of fazant.
De inspiratie voor dit recept heb ik gehaald van de pagina
"www.ministerieetenendrinken.nl" en ik vond het een leuke website om
rond te snuffelen voor o.a. wildgerechten. Omdat ik nogal wat aan het
bestaande recept heb veranderd zet ik hier mijn variant neer om te
bewaren.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 180 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Ministerie van eten en drinken. Flink aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stoofpot van gemengd wild te bereiden
- Snijd het vlees in grove stukken. Snijd de wortel en selderijstengels fijn. Week de paddenstoelen 30 minuten in ruim water. Gooi het weekwater van de paddenstoelen niet weg, je kunt het gebruiken om de saus nog meer smaak te geven.
 - Neem een grote stoofpan met een dikke bodem, verwarm daarin de olijfolie met de boter, en bak de blokjes spek even aan. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de gepelde sjalotten toe en bak ze even mee. Hak de gewelde paddenstoelen in stukjes en doe ze samen met de wortel en bleekselderij in de stoofpot. Schep alles goed om en voeg jeneverbes, laurier, peper en zout toe.
 - Giet er de wijn en het vocht van de paddenstoelen bij zodat het vlees nagenoeg onder staat. Vul het eventueel aan met wildbouillon of fond.
 - Voeg de tomatenpuree toe, schep alles nog eens om en laat zo ongeveer 2 uurtjes zachtjes sudderen. (Voeg indien nodig een beetje bouillon of fond toe.)
 - Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout en strooi er voor het opdienen nog wat versgehakte platte peterselie over. (Een beetje roze peper is ook erg mooi als garnering maar ga het er niet speciaal voor kopen.)
 
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Gedroogde paddenstoelen is een tip om standaard in huis te hebben/halen omdat je ze lang kunt bewaren en in veel stoofpotten en soepen kunt gebruiken.
									
                    