KookJij

Sterrenhemelkoekjes

Een heerlijk sterrenhemelkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sterrenhemelkoekjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter, suiker en amandelessence in een kom totdat het mengsel licht en luchtig is. Klop langzaam het ei erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder. Spatel om en om het bloemmengsel en de melk door het botermengsel en meng tot een zacht deeg onstaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid oppervlak, tot een dikte van ongeveer een 0.5 cm. Snijd de koekjes uit met een ster- en maanvorpje. Leg ze op ingevet bakpapier en bak ze 10 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen. Dip op de bovenkant van de maantjes in witte chocolade en de puntjes van de sterren in pure chocolade. Leg ze op een rooster om hard te worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dolinda85

dolinda85 zegt:
Ik denk eerder 100 gram bloem :)
lotjelotje79

lotjelotje79 zegt:
Ik wil dit recept graag maken.... Maar ik zie inderdaad geen juiste aantal grammen staan?? Of klopt die ene gram gewoon :)
Tania

Tania zegt:
1 gram bloem? Misschien kun je even het juiste aantal grammen vermelden. groetjes, ;)
michellee

michellee zegt:
waar haal je amandelessence?:?
esmeralda

esmeralda zegt:
heel leuk recpept maar heel snel klaar en dat is leuk