KookJij

Recept voor Stamppot spruitjes met kip fricassee

Een heerlijk stamppot spruitjes met kip fricassee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De aardappels en spruitjes gaar koken (of stomen) en er met boter en melk een stamppot van maken. Op smaak brengen met zout en beetje nootmuskaat.
De kip in reepjes snijden. Bestrooien met peper en zout en samen met de bloem in een ruime plastic zak omschudden zodat de bloem om de kip komt. In een pan olie verhitten en de kleingesneden parmaham krokant bakken. Na een paar minuten de ui en knoflook toevoegen en dit even meebakken. Als laatste de bebloemde kipreepjes aanbakken. Wanneer de kipreepjes verkleurd zijn, de zongedroogde tomaten in reepjes toevoegen. Witte wijn en kookroom erbij doen en het mengsel goed omroeren tot het kookt. Wanneer de saus wat dikker wordt het geheel op een klein pitje rustig laten pruttelen. Af en toe omroeren en het geheel minstens 20 minuten (met deksel op de pan) laten staan. Een wat dikker kipreepje gebruiken om te controleren of de kip gaar is. De salie toevoegen en nog vijf minuten zacht laten doorkoken zonder deksel op de pan. Naar smaak peper en zout erbij doen.

De stamppot in een kookring op het bord zetten. Ring verwijderen en een soeplepel van de fricassee erover spreiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommeke

tommeke zegt:
Hello Tania, Ik ben nog maar een bleuke op de site, daarom heb ik vanavond pas dit recept gemaakt en ik moet zeggen het was overheerlijk. Ik zou zelfs durven stellen, voor degene die geen spruitjes lusten, verander deze in bloemkool, spinazie of wortelen. Lijkt me ook te eten. Groetje Jeannine.
rientje

rientje zegt:
Dat lijkt me heel lekker bedankt;)