KookJij

Spruitjes in Ahorn-Siroop

Spruitjes zijn nogal impopulair vooral van wege de geuren die vrijkomen bij het bereiden.Spruitjes zijn eigenlijk best wel lekker,maar ook erg gezond.Er komen steeds vaker recepten met spruitjes,welke de "Brusselse kooltjes" een betere naam moeten geven en het lijkt te lukken.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitjes in Ahorn-Siroop te bereiden

  1. Verhit de rijstolie in een ruime pan met dikke bodem (echt goed heet laten worden) en stort de gehalveerde spruitjes daar bij .Doe het zout en de peper er bij en werk goed om en laat de spruitjes dan met zo min mogelijk roeren bruinen en garen.Je moet er wel bij blijven staan om te roeren wanneer nodig.
  2. Voeg de boter toe en de suiker en roer voorzichtig om tot de boter gesmolten is en daarna de suiker.Zo min mogelijk roeren.
  3. Doe er dan de Ahorn-siroop er bij en kook weer door.
  4. Zodra de spruitjes zacht gaan worden,de azijn er bij doen en even omwerken.
  5. Doe er dan de kastanjes door en de walnootolie en werk omzichtig door.
  6. Haal nu de gare spruitjes met de kastanjes uit de kookpan met een schuimspaan en doe ze in een kom en laat de kookvloeistof van de spruiten iets inkoken.
  7. Giet dan de igekookte saus over de spruitjes en serveer met aardappelpurée en bv kip.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een Riesling Kabinett of Spätlese bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst