Een heerlijke en snel te maken schotel.
Aan vele dit recept doorgegeven en is bij ieder zeer geliefd.
Ook favoriet bij de (klein)kinderen.
Handig is om de ovenschaal te vullen met de diepvries spinazie, peper, zout en knoflook erbij magnetronfolie erover en te garen in de magnetron. Daarna afwerken volgens recept.
Heb je een schaal nodig en scheelt weer in de afwas.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Spinazie- gehakt- ovenschotel 
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spinazie- gehakt- ovenschotel
Een heerlijk spinazie- gehakt- ovenschotel  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Cherie Brokx
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									knipsel van Ikea
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spinazie- gehakt- ovenschotel te bereiden
 Bereid de spinazie en breng op smaak met wat peper, selderijzout en een teentje knoflook uit de pers.
Maak puree van de aardappelen, boter en melk en breng op smaak met nootmuskaat.
Bak (rul) intussen in iets boter het gehakt, de ui, en een uitgeperst teentje knoflook, scheutje zoete ketjap en wat tomatenketchup.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul de ovenschotel met de een laag spinazie, dan het gehakt, en tenslotte de puree.
Strooi de kaas en het beschuit erover en leg er nog een paar klontjes boter op.
Zet het in de oven tot de kaas goudbruin is.
										Maak puree van de aardappelen, boter en melk en breng op smaak met nootmuskaat.
Bak (rul) intussen in iets boter het gehakt, de ui, en een uitgeperst teentje knoflook, scheutje zoete ketjap en wat tomatenketchup.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul de ovenschotel met de een laag spinazie, dan het gehakt, en tenslotte de puree.
Strooi de kaas en het beschuit erover en leg er nog een paar klontjes boter op.
Zet het in de oven tot de kaas goudbruin is.
Mijn kookverhaal (Cherie Brokx)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
cherie3 zegt:
Ik heb het recept al jaren, en inderdaad er zit weinig verschil in.
Dus IKEA !!!
Maar ga ook het recept van jou zeker proberen.
Anna zegt:
http://www.kookjij.nl/recept-spinazie-ovenschotel
Groetjes,
Anna.
KookJij.
                    
Esther Kuperus zegt: