KookJij

Speklapjes oosterse stijl

Een heerlijk speklapjes oosterse stijl recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speklapjes oosterse stijl te bereiden

Snijd de 4 grote speklappen elk in drie stukken of snijd de 6 kleine speklapjes doormidden.Bestrooi de speklapjes met peper (Let op: Doe er geen zout op want dat zit al in de ketjap).

Neem een grote kookpan of koekenpan met deksel en leg de speklapjes er naast elkaar in.


Strooi het gemberpoeder er over.Pel de knoflook, hak de knoflook fijn en strooi de knoflook over de speklapjes.

Giet de ketjap en sherry over de speklapjes.Voeg water toe tot de speklapjes net onder staan.

Kook de speklapjes, met een deksel iets schuin op de pan, 40 minuten. Keer de speklapjes halverwege de kooktijd om.Controleer circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd of er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg zo nodig wat water toe (vergis je niet in het vet dat uit de speklapjes komt, als dat apart zichtbaar is moet er zeker wat water bij).


Haal na 40 minuten koken de deksel van de pan en laat het kookvocht op matig tot hoog vuur inkoken. Let op, het kan ineens erg snel gaan ! Zet het vuur meteen uit als het vet in de pan apart zichtbaar wordt.Haal de speklapjes uit de pan.Er drijft nu erg veel vet op de saus in de pan. Giet - naar keuze - al het vet of een deel ervan uit de pan - dit vet wordt niet gebruikt.
Tip:

Giet het in bijvoorbeeld een soepkom het kan dan als het afgekoeld is, makkelijk weggegooid worden (of in de koelkast bewaard worden voor andere doeleinden).Giet 2 deciliter water in de pan. Breng het water aan de kook en roer de aanbaksels los.Bind de saus met in water aangeroerde maïzena.Breng de saus op smaak met zout of ketjap

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst