KookJij
Lees meer Lees minder

WK 2014

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Wk 2014 recepten

    1. Gehaktballetjes zijn er in allerlei soorten. Deze pittige variant is zeker een aanrader om te maken en van te genieten. Ingredienten: 1/2 kg. rundergehakt, 2 knoflookteentjes, 2 kleine sjalotjes, zout naar smaak, vers gemalen peper, 1 tl. ketoembar, 1/2 tl. djinten, 2 lekkere verse lombokjes - zeer fijn versnipperen (of 2 tl. sambal oelek), 1 ei, 2 eet...
    2. Ingredienten: 1 stokbrood, 2 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper, 1 fijngesneden teentje knoflook, 4 grote tomaten, 2 eetlepels fijngesneden verse of diepvries basilicum, 2 bolletjes mozzarella
    3. Ingredienten: 5 snoeptomaatjes, 100 gr Philadelphia-roomkaas met kruiden, 100 gr grijsgarnalen, dille, een handvol geraspte wortelen, vers gemalen peper

    4. Ingredienten: 2 pakjes minipasteitjes (24 stuks Jos poels), 1 eetlepel olijfolie om in te bakken, 2 fijngesneden sjalotjes, 1 teentje uitgeperste knoflook, 1/4 courgette in kleine blokjes gesneden, 1/4 aubergine in kleine blokjes gesn...
    5. Ingredienten: 125 gr. rivierkreeftjes, 100 cc. visbouillon, mespunt trassi, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, koriander (gedroogd), no-egg (eivervanger voor 2 eieren), bloem (om te paneren), cornflakes
    6. Ingredienten: 1 mango, 4 soeplepels amaretto, 4 soeplepels advocaat, 6 bollen vanille ijs, 10 blaadjes munt
    7. Ingredienten: 10 loempiavellen, 1 eiwit, zonnebloemolie, 1 wortel, 1 prei, 100 taugé, 2 takjes koriander, 2 takjes munt, 100 g vermicelli, zout, versgemalen peper
    8. Ingredienten: 40 g zachte boter, 2 el fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie), 1/2 tl geraspte limoenschil, zout en peper, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, 4 vleestomaten in partjes, 200 gr jonge geitenkaas, in plakjes, 6...

    9. Ingredienten: Iglo Vissticks, Botersla, Witte bolletjes, Remouladesaus
    10. Een leuke dip om eens te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Gedopte tuinbonen, Creme fraiche, Citroen, Dille, Stokbrood (afgebakken), Knoflook, Peper en zout
    11. Ingredienten: 5 schijfjes flinter dun gesneden rundsvlees, parmezaanse schilfers, een beetje olijfolie, gemalen peper
    12. Ingredienten: 100 gr parmaham, mosselen op azijn, mozzarellabolletjes, snoep tomaatjes, olijven, zilverajuintjes, blokjes kaas, lookbrood, augurken zoet zuur, sausjes naar keuze
    13. Ingredienten: 4 wrap tortillas, 120 gr basilicum pesto (zelf maken het lekkerst!), 16 plakken parma ham, 120 gr parmezaanse kaas, 60 gr pijnboompitjes, 80 gr rucola sla

    14. Ingredienten: 600 gr kalfsgehakt, 1 eike vers van de pers, chapelure, tabasco, cajunkruiden, 1 tomaat, komkommer schijven, 2 ajuinen, een handvol rucola, boter
    15. Ingredienten: 500 gr witte asperges, 500 gr groene asperges, 2 aardappelen, 2 ajuinen, 5 teentjes look, 2 liter visbouillon, 100 gr grijs garnalen, 200 gr verse zalm, boter
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Mini-saucijzenbroodjes
    Mini-saucijzenbroodjes Categorie Warm, Koud
    Mini-saucijzenbroodjes. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  2. Tomaten-auberginesoep
    Tomaten-auberginesoep Categorie met Groente
    Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.. De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Balletjes in stoofvleessaus
    Balletjes in stoofvleessaus Categorie Vlees
    Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze balletjes m.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  5. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  6. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd is circa 160 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree
    Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
    Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.