KookJij

Spanakorizo

Een heerlijk spanakorizo recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: Recept van: Liotaki All Recepes.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spanakorizo te bereiden

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 40 minuten

1.Verhit olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen. 2.Schenk 475 ml water in de pan en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is. 3.Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Karin Lotterman

Karin Lotterman zegt:
Ja dat ben ik helemaal met je eens, ik heb het ook verminderd en het was net zo lekker hoor! Mijn buurvrouw vond het ook zo erg lekker dat ze het zelf ook een keer wil gaan maken.....
liske

liske zegt:
Dit recept heb ik al eens van Allrecipes.nl afgehaald, maar ik vond de kwart liter olijfolie wat te veel. Heb deze dan ook gehalveerd en dat bleek net zo goed te zijn. Erg lekker!:D
Karin

Karin zegt:
Nee hoor, deze foto stond bij dit recept. Het is een vegetarische maaltijd, maar wel heel erg lekker, ook al zeg ik het zelf. Ik heb heb vanavond zelf gegeten en het is echt heel lekker. Ik zal mijn eigen foto van dit gerecht erbij zetten, dan zie je het verschil....
marijke

marijke zegt:
Is er een verkeerde foto er bij ??