Het verhaal achter deze verleidelijke Spaghetti:
Jonnie: "Thérèse is pas achttien jaar oud als ik voor het eerst voor haar mag koken. Je begrijpt dat ik die avond helemaal geen zin in moeilijke dingen had. Maar natuurlijk wilde ik wel indruk op haar maken en iets heel erg lekkers op tafel zetten. Het werd dus spaghetti met een handvol kaas en stukjes gerookte paling erdoor. Zo heb ik haar, samen met de twee flessen wijn die we toen soldaat hebben gemaakt, verleid. Ik wil het recept niemand onthouden".
Ik ben me ervan bewust dat dit recept al meerdere keren op Internet staat maar het verbaasde me dat het recept steeds (standaard) voor 4 personen weergegeven wordt. Ik ben ervan overtuigd toen Jonnie Boer dit voor zijn Thérèse kookte het recept maar voor 2 personen was.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Spaghetti met paling van Jonnie Boer
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Spaghetti met paling van Jonnie Boer
Ik ben altijd dol op recepten met een verhaal en zeker ook nog eens als
blijkt dat het een heerlijk recept is zoals dit.
Dit is het ultieme Valentijsrecept.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Jonnie Boer
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Spaghetti met paling van Jonnie Boer te bereiden
- Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel onder stromend water koud, laat goed uitlekken.
 - Fruit de knoflook en de sjalot zonder te kleuren in wat olijfolie. Voeg de spaghetti toe en blus met een goede scheut Prosecco. Laat even met het deksel op de pan warm worden.
 - Voeg op het laatst de fijngesneden prei en peterselie, de in stukjes gesneden paling en de tomaat toe (kleine tomaatjes gehalveerd of grote in stukjes gesneden) toe.
 - Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte kaas en partjes limoen.
 
                    