KookJij

Spaghetti met paddenstoelensaus

Een heerlijk spaghetti met paddenstoelensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met paddenstoelensaus te bereiden

1. Pel en snipper de ui. Wrijf de champignons droog schoon. Breek de steeltjes uit de hoeden. Snij de hoeden in fijne plakjes, snipper de steeltjes fijn. Bak de champignonplakjes heel kort op een hevig vuur, in een likje olijfolie en zet ze even aan de kant.
2. Stoof in dezelfde pan de uisnippeers glazig in iets meer olijfolie. Doe er de champignongsteeltjes bij en laat 5 minuten vrij hevig bakken. Blus met de melk en de room. Laat 1 minuut opkoken.
3. Mix de saus met de staafmixer en schenk ze door een fijne (punt)zeef. Breng weer tot tegen de kook aan en kruid naar smaak met peper en zout. Doe er de gebakken champignonplakjes en een handjevol gehakte peterselie bij. Hou warm op een zacht vuur.
4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Bak de pancetta knapperig in een pan zonder vetstof.
5. Giet de pasta af en meng ze meteen met de paddenstoelensaus. Werk af met pancetta en parmezaankrullen. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst