Recept
« Terug naar recepten
					
						Sorbet van citroen en basilicum
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sorbet van citroen en basilicum
Een heerlijk sorbet van citroen en basilicum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sorbet van citroen en basilicum te bereiden
Los op het vuur de suiker in het water op, voeg van het vuur af citroensap toe.
Sla het eiwit tot schuim en voeg dit bij de afgekoelde massa.
Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snij ze fijn.
Wanneer het sorberijs lichtjes stijf begint te worden de fijngesnipperde blaadjes toevoegen.
UITSERVEREN:
Doe bolletje ijs ij coupé en garneer met klein basilicumblaadje.
									Sla het eiwit tot schuim en voeg dit bij de afgekoelde massa.
Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snij ze fijn.
Wanneer het sorberijs lichtjes stijf begint te worden de fijngesnipperde blaadjes toevoegen.
UITSERVEREN:
Doe bolletje ijs ij coupé en garneer met klein basilicumblaadje.
 
                    





 
					