Recept
« Terug naar recepten
Sorbet solaverry
PT45M
Sorbet solaverry
Een heerlijk sorbet solaverry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet solaverry te bereiden
Zet 10 brede champagnecoupes in de koeling.
Snijd de muskaatdruiven doormidden en ontpit ze.
Giet de Solaverry sherry over de druiven en laat ze 20 minuten met de sherry in de koeling staan.
Zeef de druiven uit de sherry en kook deze sherry in. Doe de druiven dan terug in deze marinade en zet ze tot gebruik weer terug in de koeling.
Doe de suiker en het water in een pannetje en breng het aan de kook. Als alle suiker opgelost is het pannetje van het vuur halen en het citroensap en het zout toe-voegen. Roer het even goed door. Laat de siroop afkoelen.
LET OP! Dit gedeelte moet aansluiten op de draaitijd van de sorbetière.
Klop de eiwitten op een zacht vuur schuimig. Voeg beetje bij beetje en al kloppend eerst de honing toe en dan de Solaverry sherry. Blijf enkele minuten zeer goed kloppen (het eiwit mag niet boven de 65º C komen i.v.m. schiften/stollen).Haal de pan nu van het vuur en klop nog een tijdje door tot
het afgekoeld is (b.v. in een schaal met ijsblokjes).
Laat intussen de siroop in de sorbetière draaien en voeg, voordat de sorbet stijf begint te worden, het eiermengsel toe. Draai het verder tot een mooi sorbetijs.
Snijd de muskaatdruiven doormidden en ontpit ze.
Giet de Solaverry sherry over de druiven en laat ze 20 minuten met de sherry in de koeling staan.
Zeef de druiven uit de sherry en kook deze sherry in. Doe de druiven dan terug in deze marinade en zet ze tot gebruik weer terug in de koeling.
Doe de suiker en het water in een pannetje en breng het aan de kook. Als alle suiker opgelost is het pannetje van het vuur halen en het citroensap en het zout toe-voegen. Roer het even goed door. Laat de siroop afkoelen.
LET OP! Dit gedeelte moet aansluiten op de draaitijd van de sorbetière.
Klop de eiwitten op een zacht vuur schuimig. Voeg beetje bij beetje en al kloppend eerst de honing toe en dan de Solaverry sherry. Blijf enkele minuten zeer goed kloppen (het eiwit mag niet boven de 65º C komen i.v.m. schiften/stollen).Haal de pan nu van het vuur en klop nog een tijdje door tot
het afgekoeld is (b.v. in een schaal met ijsblokjes).
Laat intussen de siroop in de sorbetière draaien en voeg, voordat de sorbet stijf begint te worden, het eiermengsel toe. Draai het verder tot een mooi sorbetijs.