KookJij
Lees meer Lees minder

met Zuivel

In deze categorie vind je recepten voor soep waarin zuivel is verwerkt. Denk bijvoorbeeld eens aan een kaassoep of pittige wortelsoep met geitenkaas.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Met zuivel recepten

    1. Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
    2. Ingredienten: 200 gr mager gerookt spek, 40 gr boter, 1 ui, 60 gr bloem, 1/2 l melk, 1/2 l water, 3 el grove mosterd, 1 prei, peper
    3. Ik denk dat iedereen wel eens ooit gewone mosterdsoep heeft gehad. Dit is een leuke variant daarop maar dan met meer Italiaanse ingredienten zoals Grana Pa... Ingredienten: 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 gram Pancetta, 1 grote sjalot (of 2 kleine), 1 liter runderbouillon, 3 el grove mosterd met Grana Padano en basilicum (Je kunt ook gewone grove mosterd gebruiken maar voeg dan ook wat Gr...

    4. Ingredienten: boter, 4 uien, 4 aardappelen, 2 à 3 blokjes kippenbouillon, 1 camembert (in twee gesneden), 2 liter water, 4 ronde beschuiten, peterselie
    5. Ingredienten: 600 ml water, 1 groentebouillon tablet, 1 bakje champignons (250 gram), 2 uien, 1 bakje roomkaas (± 125 gram), zout en peper
    6. Ingredienten: 1 liter kookvocht van asperges, 3 gare asperges in stukjes, restje fijngesneden groen van lente-ui, 100 gram blauwschimmelkaas in blokjes gesneden (ik gebruikte pittige gorgonzola), 100 ml crème fraîche (slagroom kan ook...
    7. Dit recept is altijd een succes bij ons. Iedere keer bij een gezellig etentje thuis met familie krijg ik de vraag of ik de kaassoep wil maken. Ingredienten: 1 kleine ui, 20 gr boter, 20 gr bloem, 1/2 liter bouillon (kip), 1/2 deciliter (slag)room, 50 gr geraspte oude Goudse kaas, Versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie (eventueel)
    8. Ingredienten: 1 schenkel, 1 mergpijp, 500 gram soepvlees, 1/2 liter water, verse knolselderij, wortel, peterselie, prei, bloemkool, zout, peper, 250 gram bloem, 1 ei, 1/2 liter melk

    9. Ingredienten: 2 preistengels (schoon min. 200 gr.), 2 aardappels (geschild en in blokjes, min. 200 gr.), 1 pot kippenbouillon, ½ tl oregano, 75 gr. verse roomkaas met kruiden en knoflook, Ontbijtspek
    10. Ingredienten: 50 g boter, 60 g bloem, 1/8 l room, 1 l bouillon, 2 el mosterd, 125 g uitgebakken spekjes, 1 klein preitje, in ringetjes
    11. Ingredienten: 1 liter aspergebouillon, 200 gram verse roomkaas, 2 sneetjes witbrood, 500 gram asperges, olijf-olie, 1 1/4 teentje knoflook, 1 dl slagroom, 10 blaadjes verse basilicum, peper, zout, 2 kippenbouillontabletten, ca 10 aman...
    12. Ik kwam dit recept ergens tegen maar heb er mijn eigen draai aangeven. Een lekkere romige soep met een eigen gebakken kaasbladerdeegplak erbij. Ingredienten: flinke prei, grote ui, teentje knoflook, groentenbouiillon, room, aardappel, zout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, lente/bosui, roomkaas met knoflook of een andere smaak, bladerdeeg voor hartige taart, ei, parmez...
    13. Ingredienten: 4 bussels postelein, het wit van 2 preien, 1 bakje tuinkers, 1 ui, 1 l groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 l heet water), 1 eetl. boter, zwarte peper

    14. Ingredienten: 1 kleine venkel,geschoond en in kleine blokjes, venkel groen bewaren, 1 flinke aardaappel,geschild,in kleine blokjes, 2sjalotjes,ragfijn gesnipperd, 1 teentje knoflook,ragfijn gesnipperd, klontje boter, 150 ml kippebouil...
    15. Ingredienten: 40 gram boter, 30 gram bloem, 50 gram uien in brunoise snijden, 1/4 liter slagrooom, 10 gram fijngeperste knoflook, 1/4 liter rund of groente bouillon, zout en peper, peterselie fijngehakt
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas
    Bourgondisch pannetje met malse varkenshaas Categorie Vlees
    Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iet.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  2. Hertenbout met trappistenbier
    Hertenbout met trappistenbier Categorie Wild, Kerst
    Dit is eens een keer een wildrecept dat niet moeilijk en niet bewerkelijk is. Ideaal dus voor een dineetje of zelfs met kerst. Niet alleen het vlees maar o.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus
    Varkensgebraad op Grootmoeders wijze met mosterdsaus Categorie Vlees
    Het gewone aardappelen, vlees, groente heeft meestal niet zo mijn voorkeur. Echter manlief zou dat eigenlijk het liefst elke dag eten. Dus soms moet je wel.... De bereidingstijd is circa 90 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Traditionele erwtensoep (familierecept)
    Traditionele erwtensoep (familierecept) Categorie Maaltijdsoepen, met Vlees, met Groente
    Ik weet het, er bestaan al 1001 recepten voor erwtensoep. En ik heb ook echt niet de illusie dat ik hiermee iets verrassends neerzet, maar mijn dochter wil.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  5. Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm.
    Zalige Aspergeovenschotel met pasta, courgetti en warm gerookte zalm. Categorie Ovenschotels
    Heerlijk en snel klaar en gewoon lekker genieten van een uitstekend DUO. Asperges en zalm. Het gouden koppel ! . De bereidingstijd is circa -35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pompoen/peren chutney
    Pompoen/peren chutney Categorie Overig, Koud
    In de pompoenentijd kom je ze overal tegen, op de markt, bij de groenteboer en ook in de supermarkt. Bij ons in de buurt zie je ze zelfs vaak in een stalle.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 1 personen.
  7. Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus
    Coquilles Saint Jacques (Sint-Jacobs schelp) in citroenroomsaus Categorie Amuse
    Gemaakt voor de overbuurtjes als amuse tijdens een avondvullend dinertje. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten
    Slanke Quiche met brie , witlof, boursin en pecannoten Categorie Hoofdgerecht
    Deze taart staat in no time in de oven. Hij is echt zeer de moeite waard. Slank en lekker. Ga ik zeker nog eens maken, maar neem dan hamblokjes en roer die.... De bereidingstijd is circa -60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
    Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg..... Categorie Warm
    Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat.... De bereidingstijd is circa -30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
    Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus. Categorie Overig
    De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke aspergesaus va.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.