KookJij
Lees meer Lees minder

met Zuivel

In deze categorie vind je recepten voor soep waarin zuivel is verwerkt. Denk bijvoorbeeld eens aan een kaassoep of pittige wortelsoep met geitenkaas.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Met zuivel recepten

    1. Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
    2. Ingredienten: 200 gr mager gerookt spek, 40 gr boter, 1 ui, 60 gr bloem, 1/2 l melk, 1/2 l water, 3 el grove mosterd, 1 prei, peper
    3. Ingredienten: 1 liter kookvocht van asperges, 3 gare asperges in stukjes, restje fijngesneden groen van lente-ui, 100 gram blauwschimmelkaas in blokjes gesneden (ik gebruikte pittige gorgonzola), 100 ml crème fraîche (slagroom kan ook...

    4. Ingredienten: •200 gram Maredsous double crème kaas, •1 klein doosje tomatenconcentraat, •3 fijngesneden ajuinen, •3 fijngesneden aardappelen, •2 looktenen, •2 blokjes kippenbouillon, •1 ½ liter warm water, •2 eetlepels olijfolie, •1...
    5. Dit recept is altijd een succes bij ons. Iedere keer bij een gezellig etentje thuis met familie krijg ik de vraag of ik de kaassoep wil maken. Ingredienten: 1 kleine ui, 20 gr boter, 20 gr bloem, 1/2 liter bouillon (kip), 1/2 deciliter (slag)room, 50 gr geraspte oude Goudse kaas, Versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie (eventueel)
    6. Ik ben gek op soepen en soepjes. Probeer van alles. Met de spinazie en paprika uit m´n groentepakket werd dit het. Ingredienten: 1 ui grofgesneden, 1 teen knoflook grofgesneden, 300 gram verse spinazie, 1 rode puntpaprika in stukjes gesneden, half litertje bouillon, 1 eierlepel curry madras/garam masala, chilipoeder naar smaak, 50 gram feta, klein...
    7. Ingredienten: 1 schenkel, 1 mergpijp, 500 gram soepvlees, 1/2 liter water, verse knolselderij, wortel, peterselie, prei, bloemkool, zout, peper, 250 gram bloem, 1 ei, 1/2 liter melk
    8. Ingredienten: 2 eetlepels boter of olijfolie, 2 uien fijngesneden, 2 preistengels in dunne ringen, 2 kippenbouillon tabletten, 8 dl water, 2 deciliter melk, 4 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels peterselie, vers of uit diepvries

    9. Ingredienten: 1 klein sneetje boerenbrood, 2 geitenkaasjes, pesto alla calabrese ( peperoni & ricotta ), 1 wortel, 1 aardappel, 1 ajuin, 1 blad spitskool, 1 stuk venkel, 10 tal sluimererwten (peulen), een stuk courgette, enkele snoept...
    10. Ingredienten: NOTA BENE: Het oorspronkelijke recept wordt gemaakt met KEFIR (het smaakt hoofdzakelijk als yoghurt), 500 cc kippenbouillon, 300 cc dikke yoghurt (Turks, Grieks, Bulgaars), 2 eetlepels olijfolie, extra virgine, 250 cc ge...
    11. Ingredienten: 50 g boter, 60 g bloem, 1/8 l room, 1 l bouillon, 2 el mosterd, 125 g uitgebakken spekjes, 1 klein preitje, in ringetjes
    12. Ingredienten: 4 sneden maïsvloerbrood, 600 gram tomaten, in stukjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mexicaanse kruiden, 200 gram pittig belegen kaas, geraspt, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel jalapênopep...
    13. Ingredienten: boter, 4 uien, 4 aardappelen, 2 à 3 blokjes kippenbouillon, 1 camembert (in twee gesneden), 2 liter water, 4 ronde beschuiten, peterselie

    14. Ingredienten: 1-1,5 kg courgettes (4-5 tal), 1 bouillonblokje per liter water, 1 kruidenkaasje (Boursin met look en fijne kruiden), 1 wit van prei, 1 ui, peper en zout
    15. Ingredienten: 750 gram aardbeien, boter, 30 gram suiker, 400 gram ricotta, suiker naar smaak voor de ricotta, verse munt
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.