KookJij
Lees meer Lees minder

met Groente

Op deze pagina vind je de lekkerste soep recepten waar groente de boventoon voert. Heerlijk, de geur in huis van een soep die 'staat te trekken!'

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Met groente recepten

    1. Een heerlijke zelfgemaakte erwtensoep. Genieten in de herfst en winter! Ingredienten: 300 gram spliterwten, 400 gram schouderkarbonades, 2 laurier blaadjes, 8 takjes bladselderij, 3 kruidenbouillontabletten, 200 gram knolselderij, 2 aardappelen, 2 uien, 200 gram prei, 300 gram winterwortel, 5 takjes peter...
    2. Ingredienten: 500 gram spliterwten, ongeveer 3 liter water, 1 pond krabbetjes in niet te grote stukken (=varkensvlees), 250 gram in dobbelsteentjes gesneden vers spek, 2 (of meer) grote preien, 1 grote winterpeen, 1 selderijknol, 1 bo...
    3. Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)

    4. Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
    5. Een heerlijke soep, bijzonder van smaak door de olijven en afgewerkt met Mascarpone Ingredienten: groene olijven zonder pit, sjalotten, knoflook teentjes, bakje mediterrane tapenade, pakje mascarpone, evt. bouillon blokje, bascilicumblaadjes, scheutje sherry of marsala, klontje boter
    6. Ingredienten: 25 gram boter, 4 gram kerriepoeder, 20 gram bloem, 2 dl melk, 3 dl room, 3 dl runderbouillon, 0,4 dl gembersiroop, 25 gram gesnipperde ui, 1 appel, 10 stengels bieslook
    7. Ingredienten: 5000 g kruimige aardappelen, 1 grote prei, 1 winterpeen, 2 uien, 2 bouilonblokken, 2 rookworsten (Unox) +2 bakjes ongezouten spekdobbelsteentjes, zout en peper naar smaak
    8. Ingredienten: - 7,5 dl groentebouillon, - 1/2 Chinese kool, - 2 lente-uitjes, in ringen, - 1 eetlepel arachideolie, - 1 potje natuuryoghurt, - 2 cm verse gemberwortel, geraspt, - 2 teentjes knoflook, geplet, - 1 Spaans pepertje, in ri...

    9. Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
    10. Ingredienten: 1 stengel porei, 2 stengels groene selder, 1 ajuin, 1 aardappel, boter, 1 liter groenten bouillon, peper
    11. Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
    12. Ingredienten: - 250g witloof, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 100g gerookte spekblokjes, - 1l kippenbouillon, - 1dl room, - 2 klontjes suiker, - Boter of margarine, - 1 blaadje laurier, - 2 takjes tijm, - Zout, - Peper
    13. Ingredienten: 250 gr. gedroogde witte bonen, (bij toko o.i.d.)krabbetjes, schenk of gerookt spek, of verse worst., 3 wortels, 2 preien, 3 uien, 1 bol knoflook, peper, paprikapoeder, vegeta (kan je kopen bij de Turkse of wereldwinkel...

    14. Ingredienten: 500 gram rundvlees (bv riblappen in stukjes gesneden), 50 gram boter, 3 stuk grote uien, 3 stuk rode paprika, 1 stuk groene paprika, 2 teentje knoflook (fijn gesneden), 3 stuk kruidnagelen, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem,...
    15. Ingredienten: 1 kilo tomaten, zakje boerensoepgroenten, 1 heel klein uitje, 1 normale aardappel, 4 rundvleesbouillon blokken, gehaktballetjes, vermicelli, peper, zout, water
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  2. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  3. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Tagliatelle met garnalen
    Tagliatelle met garnalen Categorie Pasta's
    Tagliatelle met garnalen. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Categorie Pasta's
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Tortilla met Surinaams gekruide kip
    Tortilla met Surinaams gekruide kip Categorie Wraps
    Tortilla met Surinaams gekruide kip. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Gevulde kip samba broodjes
    Gevulde kip samba broodjes Categorie Gerecht
    Gevulde kip samba broodjes. De bereidingstijd is circa 85 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  9. Heringssalat met Rode Biet
    Heringssalat met Rode Biet Categorie Overig
    Een Duits gerecht dat in tegenstelling tot de Heringstip niet met zure maar met zoute haring gemaakt wordt. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  10. Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas Categorie Pasta's
    Duitse eiernoedels met gebakken uitjes, spekjes en Emmentaler kaas. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.