KookJij
Lees meer Lees minder

Koude

Op deze pagina vind je alle recepten voor koude soepen. Lekker als voorgerecht, maar denk ook eens om deze soep als amuse te serveren in een klein glaasje.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koude recepten

    1. Ingredienten: 1 pot Kippenbouillon (ca. 340 ml.), 1 blikje Tomatenblokjes (400 g), 150 gr. Verse spinazie, 4 el. Rode paprika (uit potje), 3 Lente-uitjes, 1 Teentje knoflook, 3 tl Kerriepoeder, 2 Ananasschijven uit blik, 5 el Pindakaa...
    2. Ingredienten: 50 g pijnboompitten, 1 papaya's (rijpe), 50 g volkorenbrood, 50 g amandelen, 2 tenen knoflook, 1 tl honing, 2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl Herbamare, 200 ml water, 2 el Molkosan
    3. Ingredienten: 50 gram zoete amandelen, 1 oud broodje of 2 sneetjes witbrood, 2 knoflooktenen, 2 el olie, 1 el azijn, ½ el zout, 1 gele suiker- of honingmeloen, 2 kopjes ijsblokjes

    4. Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep. Ingredienten: 500 gram bietjes, gekookt (duurt 1 uur), geschild en in stukjes, 4 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 1 liter kippenbouillon, 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontza...
    5. Ingredienten: 3 sjalotten, 1 teentje knoflook, 40 gram boter, 500 gram prei, 500 gram vastkokende aardappelen, 0,9 – 1 ltr groentenbouillon, 3 dl volle melk, zout en peper, extra vergine olijfolie
    6. Ingredienten: komkommer groot 1x, munt 4 takjes, volle yoghurt 0,5 ltr, koffieroom 150 ml, witte-wijnazijn 2 eetlepels, zout, peper, garnering:, munt takjes
    7. Ingredienten: 1 flinke komkommer,geschild en ontpit,in blokjes, 3 Hass avocado's,geschild en ontpit,in kleine stukken, 4 - 8 eetlepels limoensap, 500 cc kippebouillon of groentebouillon, 125 cc crème fraiche, bosje basilicum of korian...
    8. Ingredienten: -1 stuk pompoen, -2 wortelen, -2 ajuinen, -1.5 liter groenten bouillon

    9. Ingredienten: 1 citroen, dille, 1 teentje knoflook, 1 lente-uitje, 2 rijpe avocado's, 300 gr verse spinazie
    10. Ingredienten: -2 eetlepels olijfolie, -1 middelgrote bloemkool, schoongemaakt en verdeeld in kleine roosjes en kleingesneden stronken, -1 grote ui, fijn gesnipperd, -6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, -1 prei,gewassen, ontzand e...
    11. Uit de oud Asjkenazisch joodse keuken Ingredienten: -1 grote pompoen van ongeveer 1250 gram, geschild,, ontpit en klein gesneden, - 50 gram roomboter, -2 grote zoete uien, fijn gesnipperd, -3 appels (goudreinetten), geschild, geklokhuisd, gehakt, -300 ml appelsap, -1200 c...
    12. Ingredienten: - 1kg rijpe vleestomaten, - 6 eetlepels witte balsamico, - Olijfolie extra vergine, - 1 bosje verse dragon, - Fijne suiker, - Grof zeezout, - Peper uit de molen
    13. Ingredienten: 6 aardappels middelgroot,geschild,gegaard in oven, 1 kleine bloemkool,beetgaar gekookt, 3 preien,het wit klein gesneden en gekookt, 2500 cc gevogelte fond of kippenfond, 6 teentjes knoflook,fijn gesnipperd, 6 sjalotjes,f...

    14. Ingredienten: rozijnen, 1liter water, zout, een flinke handvol havermout, 1 schep suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 literblik cocktailfruit, sap van een citroen, een scheut frambozensap of siroop
    15. Ingredienten: - 1 bleekselder, - 1 zoete ui, - 2 appels, - 1 bosje bieslook, - 1 potje gevogeltefond, - 1 koffielepel tijmblaadjes, - 2 takjes peterselie, - 1 blaadje laurier, - 1 koffielepel honing, - Zeezout, - Witte peper uit de mo...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  2. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  3. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  4. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  5. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  6. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  7. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem
  8. Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes
    Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes Categorie Ovenschotels
    Vis en prei zijn altijd een goede combinatie Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet, 3 preien, 2 eetl. kerrie( probeer de marrokkaanse eens), 200 ml. room-culinair of slagroom, 150 gram geraspte pittige kaas, citroen of citroensap, olijf- of arachideolie, zwarte peper en zout uit
  9. Spinaziestamppot
    Spinaziestamppot Categorie Stamppot
    . Ingredienten: 500 gr. Aardappels , 750 gr. Spinazie, gehakt, (diepvries), 2 eetl. Knoflook, gehakt, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 2 eetl. Mosterdsaus (Calvé), 100 gr. Oude kaas, geraspt, 1 Ui
  10. Gegratineerde makreelfilet
    Gegratineerde makreelfilet Categorie Warm
    Gegratineerde makreelfilet Ingredienten: knoflook, geperst of, Easy knoflook (Silvo, tube a 75 g), olijfolie, gezeefde tomaten, John West Makreelfilets in Gekruide Tomatensaus (a 125 g), basilicum, in reepjes, mozzarella, Parmezaanse kaas, geraspt, Ciabatta o