KookJij
Lees meer Lees minder

Koude

Op deze pagina vind je alle recepten voor koude soepen. Lekker als voorgerecht, maar denk ook eens om deze soep als amuse te serveren in een klein glaasje.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koude recepten

    1. Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep. Ingredienten: 500 gram bietjes, gekookt (duurt 1 uur), geschild en in stukjes, 4 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 1 liter kippenbouillon, 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontza...
    2. Ingredienten: 1 ui (gesnipperd), 2 stengels bleekselderij, 2 plak worteltjes, 2 el olijfolie, 500 ml gezeefde tomaten, 500 ml groentebouillon (tablet), 8 blaadjes verse basilicum (reepjes), 4 volkoren soepstengels
    3. Ingredienten: 11/2 liter Runderbouillon, 3 st gelatineblaadjes, 0.5 bosje kruizemunt, 2 st meloen , kleine, 10 plakken Parmaham, 10 st soepstengels

    4. Ingredienten: - 1kg rijpe vleestomaten, - 6 eetlepels witte balsamico, - Olijfolie extra vergine, - 1 bosje verse dragon, - Fijne suiker, - Grof zeezout, - Peper uit de molen
    5. Ingredienten: rozijnen, 1liter water, zout, een flinke handvol havermout, 1 schep suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 literblik cocktailfruit, sap van een citroen, een scheut frambozensap of siroop
    6. Ingredienten: 1 rijpe avocado,geschild en ontpit,in blokjes, 2 eetlepels limoensap, 1 komkommer,geschild en ontpit in blokjes, 3 lente uitjes,in stukjes, 3 teentjes knoflook,heel fijn gehakt, 150 cc kippenbouillon, 150 cc sour cream,...
    7. Ingredienten: 1 flinke komkommer,geschild en ontpit,in blokjes, 3 Hass avocado's,geschild en ontpit,in kleine stukken, 4 - 8 eetlepels limoensap, 500 cc kippebouillon of groentebouillon, 125 cc crème fraiche, bosje basilicum of korian...
    8. Ingredienten: 4 Hass avocado's, geschild en ontpit, in stukken, 1 citroen, sap, 500 cc kippenbouillon, 150 cc kookroom, 150 cc crême fraiche, borrelglaasje droge sherry (=2 eetlepels Fino), 5 cc oregano, gedroogd, peper en eventueel n...

    9. Ingredienten: 6 aardappels middelgroot,geschild,gegaard in oven, 1 kleine bloemkool,beetgaar gekookt, 3 preien,het wit klein gesneden en gekookt, 2500 cc gevogelte fond of kippenfond, 6 teentjes knoflook,fijn gesnipperd, 6 sjalotjes,f...
    10. Ingredienten: 1 middelgrote komkommer, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2,5 dl zure room, 1 eetlepel fijngesneden verse munt, 1 theelepel citroensap
    11. Ingredienten: 1 citroen, dille, 1 teentje knoflook, 1 lente-uitje, 2 rijpe avocado's, 300 gr verse spinazie
    12. Ingredienten: 50 g pijnboompitten, 1 papaya's (rijpe), 50 g volkorenbrood, 50 g amandelen, 2 tenen knoflook, 1 tl honing, 2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl Herbamare, 200 ml water, 2 el Molkosan
    13. Ingredienten: 2 el notenolie, 1 sjalot, 3 venkelknollen, 2 lookteentjes, 750 ml groentebouillon, 2 el Pernod, 1 mesp peper, 1 mesp zout, 2 steranijs, 2 el room

    14. Ingredienten: 3 sjalotten, 1 teentje knoflook, 40 gram boter, 500 gram prei, 500 gram vastkokende aardappelen, 0,9 – 1 ltr groentenbouillon, 3 dl volle melk, zout en peper, extra vergine olijfolie
    15. Ingredienten: 2 kopjes fijngehakte kervel (iets achterhouden0, 1 liter groentebouillon, 1/8 liter slagroom, 2 eetlepels droge sherry, 100 gram magere achterham,in kleine flintertjes gesneden, peper en zout naar believen
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.