KookJij
Lees meer Lees minder

Koude

Op deze pagina vind je alle recepten voor koude soepen. Lekker als voorgerecht, maar denk ook eens om deze soep als amuse te serveren in een klein glaasje.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koude recepten

    1. Ingredienten: 3 sjalotten, 1 teentje knoflook, 40 gram boter, 500 gram prei, 500 gram vastkokende aardappelen, 0,9 – 1 ltr groentenbouillon, 3 dl volle melk, zout en peper, extra vergine olijfolie
    2. Ingredienten: 1 citroen, dille, 1 teentje knoflook, 1 lente-uitje, 2 rijpe avocado's, 300 gr verse spinazie
    3. Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep. Ingredienten: 500 gram bietjes, gekookt (duurt 1 uur), geschild en in stukjes, 4 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 1 liter kippenbouillon, 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontza...

    4. Ingredienten: 2 kopjes fijngehakte kervel (iets achterhouden0, 1 liter groentebouillon, 1/8 liter slagroom, 2 eetlepels droge sherry, 100 gram magere achterham,in kleine flintertjes gesneden, peper en zout naar believen
    5. Ingredienten: - 1 bleekselder, - 1 zoete ui, - 2 appels, - 1 bosje bieslook, - 1 potje gevogeltefond, - 1 koffielepel tijmblaadjes, - 2 takjes peterselie, - 1 blaadje laurier, - 1 koffielepel honing, - Zeezout, - Witte peper uit de mo...
    6. Combinatie van meloen en mais is een bekende. Voor de crunch hierbij een knapperig gebakken stuk Spaanse ham Ingredienten: 750 gram meloen in blokjes (Cantaloupe(), 500 gram maiskorrels, 3 sjalotjes fijn snipperen, 1 teentje knoflook fijnsnipperen, sap van 1/2 limoen, 125 cc kippenbouillon, 4 takjes verse munt, 4 mooie plakken Spaanse ham,...
    7. Ingredienten: 6 vlierbloesemschermen, 1/2 l water, 40 gr aardappelzetmeel, 1 l melk, zout, 40 gr suiker, goudrenet of krenten en rozijnen (optioneel)
    8. Ingredienten: 2 middelgrote groene selderstelen met bladeren, 6 lente-uitjes, 500 ml volle melk, 1 mesp selderijzaadjes, versgemalen zwarte peper - zout

    9. Ingredienten: 1 zoete meloen, 1 mesp cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 handvol verse dille, 100 ml sojaroom, 1 citroen, het sap, 1 scheutje witte wijn, 200 g gepelde rivierkreeftjes
    10. Ingredienten: 1 ui (gesnipperd), 2 stengels bleekselderij, 2 plak worteltjes, 2 el olijfolie, 500 ml gezeefde tomaten, 500 ml groentebouillon (tablet), 8 blaadjes verse basilicum (reepjes), 4 volkoren soepstengels
    11. Ingredienten: 7.5 dl.vleesbouillon, 3 grote gekookte en fijngeraspte bieten, 1.5 dl.zure room, 1 el.fijngehakte dille, peper,zout, evt.een beetje wijnazijn
    12. Ingredienten: Deze soep is oorspronkelijk afkomstig uit Cordoba en is één van de varianten op gazpacho uit Andalucia., 1 kilogram rijpe tomaten, gevierendeeld, 6 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 2 dikke sneden oud witbrood, gero...
    13. Ingredienten: 6 aardappels middelgroot,geschild,gegaard in oven, 1 kleine bloemkool,beetgaar gekookt, 3 preien,het wit klein gesneden en gekookt, 2500 cc gevogelte fond of kippenfond, 6 teentjes knoflook,fijn gesnipperd, 6 sjalotjes,f...

    14. Ingredienten: 1 potje kippenbouillon, 1 zakje kippensoep, 150 gr. kippenvlees (zonder bot), 2 el. gesnipperde wortel, 2 el. gesnipperde sperzieboontjes, 1 el. fijn gesneden rozemarijn, creme fraiche, 4 halve gedroogde tomaatjes in oli...
    15. Ingredienten: 1 pak bosvruchten (diepvries) (450 g), 2 eetlepels zoetstof in poedervorm, 6 dl karnemelk
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Italiaanse Hasselback Aardappelen
    Italiaanse Hasselback Aardappelen Categorie Overig
    Eens wat anders dan gebakken aardappeltjes en het staat wel zo feestelijk. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Als de aardappeltjes in de oven staa.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Labskaus
    Labskaus Categorie Stamppot
    Tijdens een 3 uur durende boottocht over de Elbe voor een rondvaart door de Haven van Hamburg werd er rond het middaguur het zeemansgerecht Labskaus geserv.... De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Stoofpotje met hamlap, champignons en krieltjes
    Stoofpotje met hamlap, champignons en krieltjes Categorie Hoofdgerecht
    Een lekker, eenvoudig en gezond maaltje voor twee. bovendien nog slank ook.. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar
    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar Categorie Vlees
    Portobello - portabella , de beide benamingen voor deze reuze kastanjechampignon zijn goed . De ene benaming blijkt een verbastering van de andere en niemand.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  5. Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat.
    Risotto Rapido met spinazie, champignons en zongedroogde tomaat. Categorie Vegetarisch
    Dit is weer een lekker gerecht uit het boek Project Gezond. Ik heb het gerecht herschreven naar 4 personen. In plaats van Parmezaanse kaas heb ik Grana Pad.... De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Zalig zoetzuur Oosters pruttelpotje
    Zalig zoetzuur Oosters pruttelpotje Categorie Gevogelte
    Dit pruttelpotje, met kip in Oosterse smaken heeft slechts tien minuten nodig om te pruttelen en dan kun je al aan tafel, mits je alles al gesneden hebt kl.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje
    Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje Categorie Ovenschotels
    Een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehaktballetjes, prei en champignons voor de koudere dagen. Daar loop je toch warm voor !. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten
    Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten Categorie Gevogelte, Ovenschotels
    Dunne plakjes kalkoenfilet met een plakje mozzarella en gedroogde tomaatjes in een ovenschaal en kort in de oven.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Eenvoudige Indiase kip-kokoscurry
    Eenvoudige Indiase kip-kokoscurry Categorie Gevogelte
    Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Scholfilet á la Milanese
    Scholfilet á la Milanese Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ooit aten we deze scholfilet in een restaurant in Vorarlberg in Oostenrijk. Thuis nagemaakt en als we nu thuis scholfilet eten wil mijn man niets anders d.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.