KookJij

Soep van geroosterde tomaten, courgette en knoflook

Door het roosteren in de oven krijgen de tomaten, courgettes, knoflook en uien een heerlijke intensieve smaak. Er wordt een hele bol knoflook meegeroosterd. Door het roosteren wordt de knoflook zacht en pers je de knoflook later uit de teentjes in de soep. De knoflooksmaak is niet intensief maar heerlijk zacht van smaak. De soep wordt gekruid met Provencaalse kruiden. Je waant je op vakantie aan de Middellandse zee als je deze soep proeft.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van geroosterde tomaten, courgette en knoflook te bereiden

  1. Pel en halveer de ui. Was en halveer de tomaten. Was de courgette. Verwijder de uiteinden, snij de courgette in grove
    stukken.
  2. Haal de buitenste schillen van de bol knoflook af, maar zorg ervoor dat de bol intact blijft. Snijd het topje van de bol af waardoor de teentjes iets bloot komen te liggen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte) of 200 graden hetelucht.
  4. Leg alle groenten + de hele bol knoflook op de bakplaat. Zorg dat alles met een beetje olijfolie is bedekt.
  5. Rooster de groenten plm. 15 -20 minuten tot de groenten een goudbruin randje hebben gekregen.
  6. Verwijder de schillen van de tomaten. Pers de knoflook uit de tenen.
  7. Doe alle groenten+ knoflook in een pan. Voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook samen met de Provencaalse kruiden en het laurierblad. Laat de soep plm. 10 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad.
  8. Pureer de soep met de staafmixer. Maak op smaak met peper, zout, scheutje balsamicoazijn en honing.
  9. Garneer de soep met wat basilicumblad en doe er in de kom een scheutje olijfolie in.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Behoorlijk wat werk maar het is het waard. Een overheerlijke soep die je het beste van lekkere rijpe tomaten kunt maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst