KookJij

Recept voor Soep: kervel-wortel met blokjes boterhamworst

Boterhamworst is een worst gemaakt van gemalen varkensvlees als hoofdbestandsdeel, soms ook met rundvlees, aangevuld met andere ingrediënten. De worst wordt onder meer genuttigd als broodbeleg, als snack of als bestanddeel van een maaltijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Wortelen in blokjes snijden, ajuin in blokjes snijden. Porei en selder fijn snijden. Aardappel in blokjes snijden stoof de groenten aan in boter en kruid met peper en currypoeder. Voeg de bouillon toe en laat op een matig vuur sudderen. Mix de soep er mogen nog stukjes groenten te zien zijn. Breng terug aan de kook en voeg de kervel toe evenzeer de blokjes boterhamworst. Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van onze sloebers 20 januari 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Weeral uitgeprobeerd en goedgekeurd, maar zonder de boterhamworst !!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mijn ventje maakt er vaak "prikkertjes" van. Een blokje boterhamworst, een stukje augurk en dan bovenop een zilveruitje. ;-) En ik gebruik het altijd in mijn overheerlijke prutje.
https://www.kookjij.nl/recepten/prutje-heerlijk-voor-op-brood