KookJij
Lees meer Lees minder

Koud

In deze categorie vind je alle recepten voor koude snacks. Als voorgerecht, hapje, of onderdeel van een tapasbuffet? De keuze is reuze!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Koud3 recepten

    1. Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood. Ingredienten: 1000 g leverworst (liefst van goede kwaliteit), 1 liter blanke natuurazijn, halve liter water, kruiden, zoals:, zout, handje hele zwarte peperkorrels, 6 pimentkorrels, 6 gedroogde Spaanse pepertjes, forse tl. jeneverbess...
    2. Een lekker hapje voor bij de borrel, of als voorgerecht Ingredienten: wraps, pesto pikant, zachte Mon Chou, gerookte kipfilet, gesneden, sla naar keuze
    3. Ingredienten: ca. 4 handvol Cornflakes, ca. 5 stuk reep chocolade, ca. 10 stuk cake bakjes

    4. kermis Ingredienten: Voor de salade:, ------, 500-700 gram gekookte aardappelen (vastkokende), afgekoeld, 3 hard gekookte eieren, 1 klein blikje smac (de echte) in blokjes, of 200 gram gekookte ham in blokjes, of restje soepvlees, 1 zure ap...
    5. Ingredienten: 1 punt roombrie, 1 pakje dadels, 1 chilipeper, 1 eetlepen olijfolie, zout en peper
    6. Ingredienten: 125 gr bloem, snufje zout, 2 eetl maïsmeel (=maïzena), 6 eetl suiker, 7 eetl olie, 2 eiwitten, 3 eetl water
    7. Ingredienten: 1000 gram mooie magere biefstuk, vers gemalen (niet al te fijn), 200 gram dikke mayonaise (kun je ook zelf maken), 4 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 12 cornichons, gesnipperd, 3 eetlepels kappertj...
    8. Ingredienten: *Soesjes:, 75 g boter, 100 g bloem, zout, 3 eieren, *Vulling:, 1 pakje a 200 gram verse roomkaas, bijv. van Aldi, monchou, Philadelphia o.d., 1/2 zakje geraspte belegen kaas, 1/2 klein rood pepertje, of lepeltje sambal n...

    9. Ingredienten: 1 eetlepel boter; voor het invetten van de vorm, 395 gram (1 blik) gezoete gecondenseerde melk, 1 theelepel vanille extract, 227 gram pure chocolade, in kleine stukjes, 250 ml chocolade hazelnoot spread ( Nutella), op ka...
    10. Ingredienten: 200 gram gepelde walnoten, 2 dl water, 3 el vloeibare honing, 3 el suiker, olie, poedersuiker, (zie verder opm)
    11. Ingredienten: het nat van een lege pot augurken (gewoon in de pot laten zitten)., 1 goedkope leverworst (zit veel meel in, blijft dus stevig)., suiker, peper, azijn
    12. Ingredienten: 100 gram gaar soepvlees, 3 zoetzure augurken, 1 eetlepel zoetzure uitjes, ½ fijngesnipperde ui, aromatzout, peper, 2 eetlepels currysaus, 100 ml halvanaise of mayonaise
    13. Piyaz is een Turkse salade van witte bonen, lenteui, peterselie, ui en sumac. Het Perzische woord voor ui is piyaz. In plaats van pure sumac gebruiken we z... Ingredienten: 250 gram ongekookte witte bonen, 2 flinke rode uien in dunne halve maantjes geschild, 120 cc witte wijnazijn (balsamico is ook goed), 6 middelgrote tomaten zonder vel en pitjes in brunoise geschild, 2 groene paprika's zo...

    14. Ingredienten: 10 aardappels, frituurvet, snufje zout, (peper)
    15. Ingredienten: - 80 gr suiker, - 1 zakje vanille suiker, - 2 eieren, - 100 gr boter, op kamertemperatuur, - 260 gr bloem, - 1/2 zakje bakpoeder (8 gr), - 3 appels, geschild en in blokjes, - poedersuiker
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.