KookJij

Smeuiige vissoep

Een heerlijk smeuiige vissoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Smeuiige vissoep te bereiden

Doe de bouillon en de visfond in een grote kookpan.
Snij de prei in ringetjes. Pers de knoflook en hak/snij de tijm fijn (of gedroogde).
Doe dit alles samen in de pan met de fond en de bouillon.
Laat ± 15 min. zachtjes koken.
Snij de vis in blokjes van ± 2 cm.
Doe alles bij de bouillon en fond en breng zachtjes aan de kook als het geheel tegen de kook is voeg dan de kookroom en tomaten puree en de wijn toe .
Laat het geheel dan nog ong. 10 min zachtjes trekken/pruttelen .
Breng op smaak met zout/peper/eventueel enkele druppels tabasco.
In dien men de soep te dun vind kan men deze eventueel wat binden met allesbinder(maar dat is natuurlijk naar smaak)

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Serveer in diepe voorverwarmde borden en garneer met enkele blaadjes basilicum en eventueel met stokbrood besmeerd met knoflookmayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jose

jose zegt:
Okee, dank je !;)
beertje

beertje zegt:
Sorry type fout.
Moet zijn Fruit de Mere, dat is allerlei vis in de diepvries bij de supers.
Beertje:p
jose

jose zegt:
Beertje....dank je voor je tip!
maar wat bedoel je met een zakje eruit de mere?
Ik ken dat niet.

jose:)
beertje

beertje zegt:
Hallo het lijkt mij een heerlijk soepje, ik denk dat als je een zakje Eruit de Mere er in doet dat het de presentatie door de kleuren en de smaak door de visvariatie tengoede komt.
Beertje:p
j.aarns

j.aarns zegt:
Recept vissoep!!!
de tomaten puree word tegelijk met de kookroom toe gevoegd,als men de soep wat dikker wil....eventueel binden met allesbinder.
mijn exuses voor dit door mij vergeten detail!!
Mvg. Jose Aarns