KookJij

Slowcooker ribs

Een heerlijk slowcooker ribs recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Canada
Keuken: Amerikaanse
Bron: Onze dochter Tamara.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slowcooker ribs te bereiden

Bereiding:
Verwarm de boter en de olijfolie in de pan en bak hierin de ribjes rondom bruin.
Pak de ribjes uit de pan en leg ze in de slowcooker (crockpot).
Meng de rest van de ingrediënten en schudt die samen met het vocht van de pan over de ribjes.
Laat dit alles op de lagere stand van de slowcooker sudderen voor 8 tot 10 uur.

Mijn kookverhaal (Albert Willems)

Wij maken dit in de zomer thuis klaar, omdat we daar de slowcooker aan kunnen sluiten op het elektriciteitsnet, maar als we op onze campsite komen, wordt alles op het kampvuur warm gehouden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Wat een handige kookpot !:)
Ik ga eens op internet surfen ,misschien kan je ze ook bij ons kopen.Hoop ik, weer een leuk verjaardags kado
:)Deze kan ik of kunnen wij heel goed gebruiken!
Is zekers een uitkomst bij ons.

Ok, de gewone keukenstroop.
Ja, lekker de karnemelkse pap, of gortpap, karnemelk met pap. Maakte oma altijd en mijn moeder ook. En heeel gezond! Dank je wel Albert. Ben er weer helemaal blij mee.

Groetjes Mia:):):)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Mia,
Een slowcooker, oftewel een crockpot, is een pot gemaakt van geglazuurd aardewerk met glazen deksel en variëren in inhoud van 1½ tot 3½ liter. Die zit in een metalen buitenpot, waar die los in staat en waarin een electrisch element is gemonteerd. Er zijn drie standen op, laag, en hoog en dan is er nog de stand, om warm te houden.
Er zit ook een timer in, waar men de verschillende tijdsduren op kan afstellen. Onze pot trekt 250 watt.
Het ideale is, dat men s`morgens er ingrediënten in kan doen, stellen het af op laag en tien uur tijdsduur en als men dan s`avonds thuis komt, kan de maaltijd meestal zonder veel extra werk en tijd op tafel gezet worden, wat voor een gezin, waarin beide partners buitenshuis werken een ideale uitkomst is.
Wat betreft die stroop, dat is gewone keukenstroop, zoals wij die vroeger in Nederland ook aten. Ik vond die lekker in karnemelkse pap. Misschien zou maple syrup er ook wel in smaken. Moet ik eens proberen.
mia7

mia7 zegt:
En welke keukenstroop Albert:)
mia7

mia7 zegt:
Wauwww !!!:p:p:p:p

Heel leuk recept voor straks in het mooie voorjaar en de zomerdag.

Albert, wat is een slowcooker ?
derbyke

derbyke zegt:
Lekkerbekske, een tien waard en moet toegeven ons dochter gaat dat ook zeker lusten ze is zot van ribbetjes dus deze gaat bij mijn favorieten
en een dikke tien voor de dochter ;)Groetjes en nog een fijne avond van ons 3tjes :);):p