KookJij

Slanke kip korma met spinazie

Dat lekker en slank goed samen gaan bewijst dit lekkere recept van deze Indiase kip Korma. Dit gezonde kip Korma recept is gemaakt met yoghurt en dat maakt het lichter dan de traditionele versie. De kruidenpasta maak je in een mum van tijd zelf met een vijzel of in een blender.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Delicious, vertaald, een beetje aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slanke kip korma met spinazie te bereiden

  1. Kruidenpasta: Verhit een wok en rooster de korianderzaadjes, komijnzaadjes, garam masala en de kurkuma totdat ze geuren, doe ze in een vijzel of blender en vermaal het tot poeder, voeg gehakte pepers, knoflook, kokos, gember, en tomatenpuree toe en stamp of maal het fijn tot een pasta.
  2. Kip Korma: Verhit wat olie op een hoog vuur en bak hierin de kip en de uien ongeveer 5 minuten. Voeg de kruidenpasta eraan toe en bak het al roerend nog 3 tot 4 minuten.
  3. Zet het vuur middelhoog en voeg de suiker en yoghurt toe (evt. ook zout)
  4. Laat dit 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen en roer het goed om, voeg de gehakte koriander toe.
  5. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie beetje bij beetje toe. Doe er eventueel nog een paar extra lepels yoghurt doorheen.
  6. Serveer met een takje koriander en een partje limoen en met basmati rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst