Recept
« Terug naar recepten
					
						siu mai
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			siu mai
Een heerlijk siu mai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hapjes - Warm
 - > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											10
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe siu mai te bereiden
Breng in een pan ruim water aan de kook en dompel de kool hierin 1 min onder,zodat hij slap wordt.Spoel de kool onder koud water in een zeef,laat goed uitlekken en druk er evt nog wat vocht uit.Meng het gehakt met de kool,sjalot,knoflook,gember,vijfkruidenpoeder en zout en peper naar smaak.Vul en vouw de velletjes zoals hieronder beschreven.Stoom de dumplings 5 min in een stoommandje of frituur ze 5 min.
									
                    