KookJij

Sinaasappel- ui-marmelade

Een heerlijk sinaasappel- ui-marmelade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Alchemy in the kitchen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel- ui-marmelade te bereiden

1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en sinaasappelschil toe en kook zachtjes 10 minuten tot de uien glazig zijn.
2. Voeg de suiker toe, zout en kruidnagel en kook zachtjes door tot de suiker is opgelost in het sap van de uien. Voeg dan het sinaasappelsap en de azijn en eventueel de rode peper toe.
3. Zet het vuur hoger en kook onder voortdurend roeren, tot de uien honingkleurig zijn en het geheel niet meer vloeibaar is. Dit duur ca. 15 minuten.
4. Verwijder de rode peper als je die had toegevoegd. Giet het mengsel in een gesteriliseerder pot. Laat afkoelen, sluit af. Bewaar max. 3 weken in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst