KookJij

Simpele abrikozenbolus

Een heerlijk simpele abrikozenbolus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Simpele abrikozenbolus te bereiden

- Week de rozijnen 20 minuten in lauwwarm water en laat ze goed uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ongeveer 24x60 cm.
- Meng de abrikozenjam met de helft van de eidooier en bestrijk hiermee het bladerdeeg volledig.
- Verdeel de rozijnen over de helft van het bladerdeeg. En vouw het bladerdeeg vervolgens dubbel tot een plak van 24x30 cm (met de vulling ertussen).
- Klop de andere helft van de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg hiermee.
- Meng de kaneel door de suiker en strooi de kaneelsuiker over het bladerdeeg.
- Rol de plak vanaf de gevouwen zijde op. Snijd de rol in 8 plakken van 3 cm en leg ze plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bak de bolussen ongeveer 18 minuten in de oven gaar tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Maak eens een keertje iets anders van bladerdeeg dan de standaard appelflap! Dit is een verrassend lekkere variatie op het koekje bij de koffie, of gewoon als tussendoor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Assy54

Assy54 zegt:
Leuk en lekker recept maar de bereidingstijd is volgens mij ongeveer 50 min. Rozijnen moeten al 20 min. wellen ;)