KookJij

Schouderkarbonade

Een heerlijk schouderkarbonade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 170 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schouderkarbonade te bereiden

Bestrooi de schouderkarbonades met de varkenskruiden en wrijf dit in.
Stukje boter in braadpan en verhitten tot schuim eraf is.
2 schouderkarbonades snel aanbraden tot ze bruin zijn en deze op een bord leggen.
Snijdt ondertussen de halve uien aan reepjes en de champignons aan doormidden en aan plakjes.
Klein stukje boter in de pan en verhitten tot schuim eraf is.
Volgende 2 schouderkarbonades aanbraden en daarna ook op het bord leggen.
Indien nodig weer een klein stukje boter in de pan en verhitten.
Uienstukjes erin, op hoge stand bakken en steeds omscheppen om verbranden te voorkomen, net zolang tot ze glazig zijn en bruin beginnen te worden.
Champignons erbij en onder omscheppen even meebakken.
Scheutje azijn erbij en omscheppen.
1,5 theelepel suiker erbij en omscheppen.
Kopje witte wijn erbij en het aanbaksel van de bodem door de jus roeren.
Een laurierblaadje erbij doen en de bouillonpoeder erdoor roeren.
De schouderkarbonades rondom dakpansgewijs op elkaar in de jus leggen.
Aanvullen met zoveel water dat de schouderkarbonades in voldoende vocht liggen om te sudderen.
Op lage stand 2,5 uur laten sudderen. Halverwege de schouderkarbonades omdraaien.

Mijn kookverhaal (Diana de Bruijne)

Ik vind karbonades het lekkerst als ze supergaar zijn en dat is met dit recept zeker het geval.
Het vlees valt zo ongeveer vanzelf uit elkaar en de smaak is heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Ada, zou ook een deksel op de pan leggen ;)Hilde Kookjij
Ada

Ada zegt:
Lijkt me lekker ik heb het nu op het vuur staan. Ik vroeg me alleen af of er een deksel op de pan moet, ik ga er maar vanuit van wel.
Viviane Bijl

Viviane Bijl zegt:
Super lekker.
m

m zegt:
mmm:)
Van Walle Jeanine

Van Walle Jeanine zegt:
Dit recept is zeker het proberen waard Zeker doen:)
liske

liske zegt:
Ik ben niet zo gek op schouderkarbonades, maar op deze wijze klaargemaakt lijkt het me wel lekker, en ik ga het zeker eens proberen!