KookJij

Schnitzelrollade gevuld met asperges en.... een romige mosterdsaus.

Ik las dit recept op de site van de keurslager en besloot dit op een zondag te maken. Drie asperges in de schnitzel rollen was wat veel van het goede. (Dit paste niet echt niet :) De slager gebruikt zo'n speciale hamer, om het vlees platter te slaan. Tja, en zo'n ding bezit ik helaas niet. Dus moet je zelf wat inventief zijn om toch een goed resultaat te kunnen bereiken. Dunnere asperges , of een groter lapje vlees. Het werd dus uiteindelijk maar één dikke asperges in een kleiner lapje vlees :) Perfect en het was echt heerlijk. Ik serveerde er gebakken nieuwe aardappeltjes in de schil bij en natuurlijk nog extra asperges.Dit gaan we zeker snel nog eens maken en dan laat ik de slager "grotere " schnitzels maken. Het gerecht lijkt een beetje ( maar de smaak natuurlijk niet) op de lof+slof ( op kookjij ) Nu zit de groente ïn het vlees en bij de lof-slof is het net andersom.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzelrollade gevuld met asperges en.... een romige mosterdsaus. te bereiden

  1. Kook de geschilde asperges enkele minuten giet ze af en spoel ze koud.
  2. Dep de asperges droog met keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met zout.
  3. Leg de asperges in het midden van het lapje vlees en begin het geheel op te rollen vanaf de lange zijde.
  4. Zet het geheel met keuken touw vast. Doe dit bij alle 4 de schnitzels.
  5. Kook ondertussen de slagroom met de fond in een steelpan en laat dit tot de helft inkoken.
  6. Voeg dan 1 el mosterd toe . Proef en voeg eventueel wat meer mosterd toe.
  7. Warm even goed door. Bak de schnitzelrollade goudbruin in de uit gebruiste roomboter en breng het vlees op smaak met wat peper.
  8. Laat het vlees even rusten en snij er mooie stukken van.
  9. Serveer het gerecht met veldsla en de mosterdsaus. Lekker met gebakken krieltjes of nieuwe gekookte aardappeltjes

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Heerlijk met een fijne gekoelde Chablis :)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lidy Berkx

Lidy Berkx zegt:
Hoi Els, dat klopt. Even niet aan gedacht. De slager heeft een speciale hamer, waardoor het vlees niet alleen platter, maar ook malser wordt. Bedankt voor je tip en een fijne dag nog. Groetjes Lidy.
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Leuk recept, maar een tip om je vlees platter te slaan gaat ook goed met een steelpan met dikke bodem.
Gr. Els