KookJij

Saus met Cantharellen en Truffel(tapenade)

Een heerlijk saus met cantharellen en truffel(tapenade) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus met Cantharellen en Truffel(tapenade) te bereiden

1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien tot ze glazig zien.
2).Voeg jeneverbessen en peperkorrels toe en knoflook en bak verder 1 minuuutje door.
3).Doe er de cantharellen bij en laat die bakken tot ze behoorlijk wat vocht zijn kwijtgeraakt.
4).Doe de calvados er bij en flambeer. Laat rustig uitbranden op laag vuur zonder de pan te bewegen.***
5).Nu gaat de truffeltapenade er bij. Even goed omroeren en dan gaat de wildfond er bij.
6).Laat dit rustig een 15 - 20 minuten doorpruttelen (ietsje langer kan geen kwaad, maar zorg wel dat je niet te veel vocht verliest).
7).Vlak voor het opdien opmonteren met de vlokjes koude roomboter.
***NOOT:Flamberen NOOIT onder een werkende afzuiger. Eerst de afzuiger uitdoen!!! Dit voorkomt brand en dus narigheid.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Deze saus is prima bij mooie stukjes wildbraad.
Geef hier dan verder bij een risotto (of aardappelkroketjes of knolselderijpurée) met bv witlof en spruitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst