KookJij

Sateh saus

Een heerlijk sateh saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: van vrienden gekregen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sateh saus te bereiden

Verhit de olie tot die begint te kleuren, dan uitje glazig bakken.
Voeg daarna de pindakaas, sambal en de knolookpoeder toe.
Laat alles onder voordurend nog een minuut zachtjes bakken.
Schenk daarna zoveel kokend water bij de pinda massa tot een dikke saus verkregen is.Laat de saus enkele minuten zachtjes door pruttelen . Roer regelmatig door.
Voeg de ketjap, suiker, citoensap, ketoembar en laos toe.
Verder op smaak maken met sambal en ketjap

Mijn kookverhaal (Lies Melein)

Heerlijk bij sateh babi

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liz1

liz1 zegt:
Ik ga het uit proberen
Hans de Koning

Hans de Koning zegt:
AH-pindakaas met stukjes noot. Djinten in plaats van laos.Het goede :) aan dit recept is het bakken van de pindakaas: de meeste pindakazen zijn gemaakt van niet ver genoeg :( doorgeroosterde pinda's (en de vellen zijn al helemaal verwijderd = fout)!:(
liz1

liz1 zegt:
goed idee
ger2

ger2 zegt:
Zo hoort het, zonder veel poespas, maar wel lekker.
Ik maak hem zo al 49 jaar vanaf dat ik getrouwd ben. Uiteraard met adviezen van een marine kok. Ik maak hem zelf vaak met 3 kg tegelijk klaar en doe er een spriet Sereh bij. Dan vries ik hem in in hapklare blokken van 250 cc. Gaat prima, heel lekker met een satétje patat.