KookJij

Santen (cocosmelk en olie)

Een heerlijk santen (cocosmelk en olie) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: X personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Overig
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Santen (cocosmelk en olie) te bereiden

3 kopjes olie + 2 kopjes cocos ophoogste stand blenderen, als massa vloeibaar is telkens klecine beetjes cocos toevoegen, e.a. herhalen.de vloeibare massa door de zeef in de deegkon gieten en even wegleggen en laten bezinken,hierna de olie uitschenken in een fles (namaak cocosolie) bezinksel is gelijk aan santanblok. "Verse santan" 1/2 blenderbeker warmwater,+/- 3-4 kopjes cocos malen en door de zeef in deegkonm gieten (vloeibaar)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

M.Harkema

M.Harkema zegt:
Mijn vraag is of er in de Santen lactose zit. gaarne uw bericht Hart.dank
Ramboke

Ramboke zegt:
Santen is te vergelijken met een veel gebruikt ingredient in de oosterse keuken.
ramboke

ramboke zegt:
Lijkt me nogal een zeer zware soep zeker met zoveelolie erin
siegfried1

siegfried1 zegt:
Antwoord op reactie van "gast". U heeft volkomen gelijk,als U het recept leest,bevestigd het uw opmerking,sorry was dus niet nodig.Santen van VERSE KLAPPER kan ook met koud water,olie zit nl.in de santen.
gast

gast zegt:
sorry, maar santen maak je met warm water, beslist niet met olie. :(