Recept
« Terug naar recepten
					
						Sambal Badjak Jan A
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sambal Badjak Jan A
Een heerlijk sambal badjak jan a recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sambal Badjak Jan A te bereiden
 *Doe de uien, knoflook, kemiri's, laos,sereh, suiker, trassie en limoensap, zout, purut en salam in een blender en draai daarvan een glad en homogeen mengsel.
*Fruit die pasta aan in de lepels verhitte olie, roer flink gedurende 5 minuten.
Doe nu de fijngesneden lomboks er bij en roer goed om en door. Doe dit weer 5 minuten en voeg nu de cocos en water er bij en verhit en roer tot al het water verdwenen is. Nu nog een 1 eetlepel limoensap er bij en goed doorroeren.
De sambal is nu klaar voor gebruik.
										*Fruit die pasta aan in de lepels verhitte olie, roer flink gedurende 5 minuten.
Doe nu de fijngesneden lomboks er bij en roer goed om en door. Doe dit weer 5 minuten en voeg nu de cocos en water er bij en verhit en roer tot al het water verdwenen is. Nu nog een 1 eetlepel limoensap er bij en goed doorroeren.
De sambal is nu klaar voor gebruik.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
BEWAREN: Onder olie op een donkere en koele plaats.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									bametz-saffrie zegt:
Ngielir!! (dat betekent:
"het water loopt me in de mond"!!)
Een remedie om de hitte v.d.sambal in je mond af te koelen is: schijfjes komkommer óf wat krupuk.
:D:D:D
 
                    


 
					
deuxchapeaux zegt:
Wat ook helpt tegen de scherpte van de sambal is gewoon witte rijst (nasi putih)en melk.
Selamat makanan.
Jan A.:?