KookJij

Sambal Badjak Jan A

Een heerlijk sambal badjak jan a recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sambal Badjak Jan A te bereiden

*Doe de uien, knoflook, kemiri's, laos,sereh, suiker, trassie en limoensap, zout, purut en salam in een blender en draai daarvan een glad en homogeen mengsel.
*Fruit die pasta aan in de lepels verhitte olie, roer flink gedurende 5 minuten.
Doe nu de fijngesneden lomboks er bij en roer goed om en door. Doe dit weer 5 minuten en voeg nu de cocos en water er bij en verhit en roer tot al het water verdwenen is. Nu nog een 1 eetlepel limoensap er bij en goed doorroeren.
De sambal is nu klaar voor gebruik.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

BEWAREN: Onder olie op een donkere en koele plaats.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Barbara,Deze sambal is niet zo pedis:zaadlijsten en zaadjes zijn verwijderd.Je kunt ze er ook laten in zitten,dan wordt de sambal een stuk pedisser.
Wat ook helpt tegen de scherpte van de sambal is gewoon witte rijst (nasi putih)en melk.
Selamat makanan.
Jan A.:?
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Adûh Jan,......
Ngielir!! (dat betekent:
"het water loopt me in de mond"!!)
Een remedie om de hitte v.d.sambal in je mond af te koelen is: schijfjes komkommer óf wat krupuk.
:D:D:D