KookJij

Recept voor Salade van fazant met zuurkool, (zie opm)

Een heerlijk salade van fazant met zuurkool, (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bak de fazantfilets even aan in de boter.
Laat ze vervolgens rosé worden in een oven van van 200 graden C.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen in de truffeljus.
Dek het geheel af en laat de filets zo ca 4 uur marineren.
Stoof de zuurkool in het ganzenvet en een 1/4 liter water gaar.
Snijd van de knolselderij halve maantjes (of een andere decoratieve vorm) en stoof dexe in water en boter.
VOOR DE TAPENADE:
1/2 truffel, 1 ansjovisfilets en een teentje knoflook in de blender fijnmalen.
Voeg met draaiende blender de olijfolie in een dun straaltjer toe tot een mooie gladde massa is bereikt.
UITSERVEREN:
Snijd de fazantfilets en de resterende truffel in mooie dunne plakjes.
Rol de plakjes truffel in de plakjes fazant tot roosjes.
Maak op ieder bord een bedje van notensla en besprenkel dat met de pompoenpittenolie en de truffeljus.
Leg daarop de lauwwarme zuurkool en tenslotte de fazant.
Bedek de knolselderij met tapenade en schik de halve maantjes rondom de salade.
Besprenkel het bord met pompoenpittenolie en appel-azijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst