KookJij

Recept voor Salade van aspergelinten

Een heerlijk salade van aspergelinten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: marije
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De salade:
Pluk de frisee sla mooi fijn en pluk de veldsla en de kervel in mooie blaadjes. Schil de asperges en snij hier met behulp van een Japanse schaaf dunne linten van. Bewaar deze aspergelinten onder een vochtige doek.
De taartjes van de tongfilets:
Vet de buitenkant van de stalen ringen in met een beetje boter. Draai om de stalen ring de tongfilet met de graatzijde naar buiten gericht. Plak het overlappende stuk met een beetje eiwit vast. Windt een stukje touw om de vis voor de stevigheid en smeer met een kwastje de vis in met een beetje olie waarin een beetje peper en zout. Zet de ringen vijf minuten voor je het gerecht afmaakt in een hete oven tot de vis net gaar is.
De mimosa dressing:
Pel de eieren haal je het eigeel uit het eiwit. Hak het eigeel apart van het eiwit in fijne stukjes. Hak ook de peterselie fijn en de olijven. Vermeng deze ingrediënten tot er een mooi kleurrijk geheel ontstaat en breng dit op smaak met citroensap en olijfolie tot er een dressing ontstaat. Breng dit verder op smaak met peper en zout.
De opbouw van het gerecht:
Vermeng de sla met de kervel en de aspergelinten en breng deze op smaak met de limoenvinaigrette. Dresseer de ring met de tongfilet op het bord en knip voorzichtig het touwtje los en verwijder voorzichtig de stalen ring. Maak een bal van de salade en dresseer deze in de ring van de tongfilet. Schep hieromheen de mimosa dressing.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst