KookJij

Russisch ei

Een heerlijk russisch ei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Russisch ei te bereiden

De sla plukken, wassen en bewaren op een koele plaats. De groenten voor de maçedoine in brunoise snijden, blancheren, verfrissen en bewaren op een koele plaats. De eieren hard koken (10 minuten). , verfrissen, pellen en in koud water bewaren. Tomaten émonderen en in kwartjes snijden. De mayonaise bereiden. Peterselie fijn hakken. De groene boontjes en de erwtjes gaar koken en verfrissen. Vervolgens de boontjes in brunoise snijden.

Afwerking:
1) De groentemaçedoine vermengen met een weinig mayonaise.
2) De hardgekookte eieren in de lengte doormidden snijden.
3) De mayonaise verdunnen met wat room of water.
4) De salade schikken op een voorgerecht bord.
5) Hierop de maçedoine met daarop de gehalveerde eieren leggen.
6) De gehalveerde eieren napperen met de verdunde mayonaise
7) Paprikapoeder erover strooien.
8) Versieren met de kwartjes tomaat en gehakte peterselie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

m brevet

m brevet zegt:
1950/60 in het restaurant van de A'damse Bijenkorf was het of, Russisch ei, of Huzaren salade, moeilijke keus. Maryke
nico van de stadt

nico van de stadt zegt:
zoals ik de sardientjes ken waren ze toegevoegd als garnering
ArneThiesen

ArneThiesen zegt:
Ja het word inderdaad vaak gemaakt met vis maar aan het oorspronkelijke, originele recept is geen vis toegevoegd.
;);)
nico vd stadt

nico vd stadt zegt:
allereerst de beste wensen voor 2010 bij het Russisch ei zoals ik hem ken horen er sardientjes bij, voor de rest een top recept. Ronny bedankt
nancy

nancy zegt:
Neem me niet kwalijk maar op de horeca vakschool was dit een vis salade ik mis de witte vis (kabeljauw b.v) erin.
nico vd stadt

nico vd stadt zegt:
Vroeger kreeg ik van mijn ouders altijd een Russisch ei bij Harkema in Amsterdam het water loopt me nog in de mond als ik er aan denk ik heb vele getest maar nooit meer DIE smaak kunnen vinden wie kent het oude recept van dit restaurant.
Arne Thiesen

Arne Thiesen zegt:
Het zit zo mensen.
Het Russisch ei komt voornamelijk voor in Belgie, Nederland en Duitsland en heeft als oorsprong ook geen uniek land.
De fransen gebruikte de naam 'a la russe' voor het gerecht omdat ze het nogal exotisch vonden klinken.
De naam komt van de macedoine die erin gebruikt word, een macedoine staat ook bekend als een russische salade, vandaar de naam russisch ei.
Graag Gedaan
;);)
Marvin

Marvin zegt:
De oorsprong van het gerecht klopt niet. Het komt hoogstwaarschijnlijk uit Belgie. Waarom het verder Russisch ei heet zou ik niet weten;)
theresia

theresia zegt:
Er hoort wel degelijk vis aan toegevoegd te worden. Ik garneer met wat stukjes gerookte vis en / of sardientjes uit blik of vers bereid, wel ontgraat!
Eet smakelijk;)
Betsy

Betsy zegt:
Horen er geen sardientjes bij???
Douchekopje

Douchekopje zegt:
Hee,
Jullie site is egt leuk.
alleen snap ik het gerecht niet helemaal.
Misschien kan dat beter uitgelegd worden.
Wel goed die reacties daarop!
Jullie site is trouwens keigaaf met al die informatie over recepten uit landen enzo!~
Goed zo!
Ga zo door!
Groetjes aan iedereen in mijn klas in Den Bosch!
Kus Kus Douchekopje!:p:);)
Ronny Szostek

Ronny Szostek zegt:
Brunoise is in fijne blokjes snijden.

Emonderen is tomaten 10 seconden in kokend water leg en afkoelen met koud water.
annemiek

annemiek zegt:
wat is: in brunoise snijden? wat is: tomaten émonderen?