KookJij

Rundvlees Oude Stijl met Paddestoelen

Een heerlijk rundvlees oude stijl met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvlees Oude Stijl met Paddestoelen te bereiden

*Snijd het vlees in grote dobbelstenen en strooi er zout en
peper uit de molen naar behoefte op.Verwarm de olie en daarin de roomboter en wacht tot het schuim is verdwenen.
Bak ui en knoflook glazig en daarna het vlees mooi egaal bruin.Strooi de bloem er over uit en roer goed,gevolgd door paprikapoeder,suiker,kruidnagelen,kaneel,fijngestampte bouillon tabletten,laurierblaadjes,tomatenconcentraat en kruiden azijn.Roer dit goed door en voeg dan toe1 fles rode wijn en een halve liter water.Breng aan de kook,zet vuur laag en laat vervolgens onder zo nu en dan roeren 2 1/2 uur sudderen met deksel op de pan.Doe dan de paddestoelen in de pan er bij en laat nog eens 1/2 sudderen zonder deksel,onder zo nu en dan roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Dien op in voorverwarmde diepe borden met aardappel puree en bv rode kool of spercieboontjes.
Of dien het op als bijgerecht voor de een of andere stamppot
Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst