KookJij

Runderstoofschotel uit de slowcooker

Lekker, gemakkelijk en boordevol vitamines
Bereidingstijd: 360 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Crock-pot
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderstoofschotel uit de slowcooker te bereiden

  1. Doe de blokjes vlees in de slowcooker, bestrooi met bloem, peper en zout.
  2. Snij de wortelen en schuine, grove stukken, de ui in ringen en de aardappen in vier. De knoflook fijn hakken.
  3. Voeg al de overige ingrediënten toe, voorzichtig doorroeren.
  4. Zet de slowcooker op low voor 8 uur of op high voor 6 uur, dek af en laat de slowcooker zijn werk doen.
  5. Roer de ingrediënten nog eens goed door elkaar en dien op.

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

zie beide foto's

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Albert Willems

Albert Willems zegt:
Zybbor, low ligt wel hoger dan halfweg tussen off en high, vandaar deze tijden.
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
ik zou zeggen Albert, probeer het eens he, smaken verschillen !!
Zybbor

Zybbor zegt:
Alleen doen de Belgen geen peperkoek in stoofvlees. Wel een of twee sneden bruinbrood met daarop mosterd. Peperkoek hoort in Limburgs zuurvlees.
Albert Willems

Albert Willems zegt:
Hoe zou een sneetje peperkoek hierin smaken? Mijn moeder deed dat er altijd bij als we stoofvlees kregen. Is dat uniek Gelders of ergens anders ook? Zo at ik jaren geleden bij Eugène in Ravels België eens stoofvlees en dat was precies als dat van mijn moeder. Wat zou ik daar vaak gaan eten, als ik niet in Canada woonde.
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
ja ja een crockpot, the one and only !!
Zybbor

Zybbor zegt:
Aha, je hebt een Crockpot. Ja, die heeft andere temperaturen. Ik doelde op de andere slowcookers.
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
ja sorry hoor, zo staat het in het kookboek van 'crockpot' ik heb het 6 uur op high gezet en mijn recept was perfect, en low spreekt men van 8 tot 10 uur .
Ik ben nog even naar andere recepten gaan kijken en daar geeft men die tijden ook aan.
Er staat ook wel telkens bij tot het vlees mals is, hangt ook van de kwaliteit van vlees af denk ik dan.
Zybbor

Zybbor zegt:
8 uur LOW = 4 uur HIGH
6 uur HIGH zou dan 12 uur LOW moeten zijn. Is wel een enorm verschil met de tijden die jij aangeeft.