KookJij

Rozijnen notenbrood met speculaastopping

Een heerlijk rozijnen notenbrood met speculaastopping recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: koopmans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozijnen notenbrood met speculaastopping te bereiden

Heerlijk voor bij de koffie, als zoet tussendoortje of als variatie bij de broodmaaltijd.




Oventemperatuur:
Elektrische oven: 200
Laat de rozijnen ca. 30 minuten wellen; laat ze uitlekken en dep ze droog. Doe de 350 g broodmix, het water en de boter in een beslagkom. Kneed met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met huishoudfolie, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Meng de rozijnen, de gebroken hazelnoten en de geraspte sinaasappelschil door het deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met huishoudfolie, nog 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Bereid intussen de speculaastopping: snijd de boter in kleine blokjes, voeg de speculaas-/koekkruiden, de 100 g broodmix en de bruine basterdsuiker toe en meng tot een kruimelige, strooibare massa.

Verwarm de oven voor. Rol of druk het deeg uit op de ingevette bakplaat tot een plak van ca. 1 cm dik (ca. 30x30 cm). Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, bestrooi met de speculaastopping en druk dit goed aan.

Snijd het deeg met een pizzasnijder in ca. 15 stukjes. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie gedurende 30 minuten rijzen. Bak in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Laat het brood afkoelen, trek de broodjes van elkaar los en bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

banketbakker:opa henny

banketbakker:opa henny zegt:
Waarom geen gewone bloem gebruiken? Zijn jullie bang dat het dan niet lukt??
Neem het volgende recept ipv een pak koopmansmix voor meergranen:
350 gr meergranen meel
7 gr droge gist
50 gr boter
15 gr suiker
6 gr zout
Ja, ook de extra boter gewoon gebruiken!
Dit kun je ook door gewone bloem vervangen dan krijg je wit brood basis. Succes er mee!!:p