Er zit alleen suiker, meel en zout door, dat is alles.
Recept
« Terug naar recepten
Roti kukus
PT60M
Roti kukus
Een heerlijk roti kukus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
carolein matray
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roti kukus te bereiden
Je hebt een stoompan nodig en die vul je met koud water. Dan dan maak je de 2 theedoeken vochtig en dan doe je er 1 in de pan en de andere doe je om de deksel.
Voor je begint doe je 4 eieren in een beslag kom en 2 kopjes suiker die meng je goed door elkaar tot de suiker is opgelost.
Als het is opgelost doe je kopje voor kopje zelfrijzend bakmeel er bij en bij het 2e kopje meel doe je beetje zout, en dan ga je weer verder met de laatste 2 kopjes meel toe toevoegen.
Als laatst doe je 7-up er bij dat maakt het beslag wat soepeler.
Dan doe je het beslag in de pan, doe de deksel er op en dan laat je 30 min. hoog en 30 min. laag stomen en dan met een satéprikker kijken of die goed gaar is en dan uit de pan halen en aansnijden en dan:
eet smakelijk.
Voor je begint doe je 4 eieren in een beslag kom en 2 kopjes suiker die meng je goed door elkaar tot de suiker is opgelost.
Als het is opgelost doe je kopje voor kopje zelfrijzend bakmeel er bij en bij het 2e kopje meel doe je beetje zout, en dan ga je weer verder met de laatste 2 kopjes meel toe toevoegen.
Als laatst doe je 7-up er bij dat maakt het beslag wat soepeler.
Dan doe je het beslag in de pan, doe de deksel er op en dan laat je 30 min. hoog en 30 min. laag stomen en dan met een satéprikker kijken of die goed gaar is en dan uit de pan halen en aansnijden en dan:
eet smakelijk.