KookJij

Rosbief met balsamicojus, aardappelen en courgette

Een heerlijk rosbief met balsamicojus, aardappelen en courgette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: homecenterofthebrands
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rosbief met balsamicojus, aardappelen en courgette te bereiden

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout. Smelt de boter in een braadslede op het fornuis en bak hierin de rosbief rondom bruin. Zet de braadslede met de rosbief in de oven zoals hieronder aangegeven, steek de aangesloten vleesthermometer erin en braad de rosbief 10 minuten op 225°C. Schakel de oventemperatuur terug naar 180°C, voeg sjalot, suiker, balsamicoazijn, rode wijn, tijm en mosterd toe en braad de rosbief nog ongeveer 25 minuten. Bedruip hem tussendoor een paar keer. De kerntemperatuur voor rode rosbief is 50°C, voor roze rosbief 55°C en doorbakken rosbief 65°C.

Door middel van de vleesthermometer kunt u zelf bepalen wanneer u de rosbief uit de oven haalt. Leg de aardappelen in een stoomovenschaal met gaatjes. Leg de courgette dakpansgewijs in een andere stoomovenschaal met gaatjes. Neem de rosbief uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten, verpakt in aluminiumfolie. Zet de aardappelen en de courgette in de stoomoven en stoom ze tegelijk, zoals hieronder aangegeven. Doe het braadvet uit de braadslede in een pannetje en warm het nog even goed door. Snijd de rosbief in plakken en serveer met aardappelen, courgette en balsamicojus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Platteau Eric

Platteau Eric zegt:
Rosbief met kerntemperatuurmeter heeft geen signaal!
p.tamerus

p.tamerus zegt:
Jammer toch dat de combi stoomoven als de standaard wordt genomen!