Garneer de boerenkoolstamppot met augurkjes, zoetzure uitjes, rauwe uisnippers, piccalilly, spekreepjes en rookworst.
Wat rauwe uisnippers door de stamppot is ook heel lekker
De mayonaise door de boerenkool maakt de stamppot extra lekker. Die tip
heb ik ooit gekregen van mijn schoonzusje Alma en die houden we erin.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Romige stamppot boerenkool à la Petra
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Romige stamppot boerenkool à la Petra
Ik maak de stamppot boerenkool extra lekker door de mayonaise en de fijne gesnipperde rauwe uitjes door de stamppot te mengen. De stamppot wordt geserveerd met zuur, spekje en worst.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Romige stamppot boerenkool à la Petra te bereiden
- Kook de boerenkool samen met de in stukken gesneden aardappelen in plm. 20- 25 minuten gaar in water met 2 vleesbouillontabletten. Zodra de boerenkool kookt zet je de warmtebron lager en leg je de rookworst op de boerenkool. Laat de worst plm. 15 minuten mee verwarmen. Haal de worst uit de pan. Leg apart.
- Doe de gare boerenkool samen met de aardappelen in een vergiet en laat dit heel goed uitlekken.
- Verhit de boter of de olie in een koekenpan. Bak hierin de spekreepjes lekker bruin en knapperig. Voeg plm. ¾ van de uisnippers hieraan toe en bak mee tot glazig.
- Doe de boerenkool en de aardappelen weer terug in de pan en stamp het
 geheel fijn met een aardappelstamper of een gewone mixer geen staafmixer !!!
- Roer ¾ van de spekreepjes met gebakken uisnippers, mayonaise, mosterd
 en crème fraîche door de stamppot.
- Proef en maak de stamppot eventueel nog op smaak met peper en zout.
 
                    





 
					
