KookJij

Romige stamppot boerenkool à la Petra

Ik maak de stamppot boerenkool extra lekker door de mayonaise en de fijne gesnipperde rauwe uitjes door de stamppot te mengen. De stamppot wordt geserveerd met zuur, spekje en worst.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige stamppot boerenkool à la Petra te bereiden

  1. Kook de boerenkool samen met de in stukken gesneden aardappelen in plm. 20- 25 minuten gaar in water met 2 vleesbouillontabletten. Zodra de boerenkool kookt zet je de warmtebron lager en leg je de rookworst op de boerenkool. Laat de worst plm. 15 minuten mee verwarmen. Haal de worst uit de pan. Leg apart.
  2. Doe de gare boerenkool samen met de aardappelen in een vergiet en laat dit heel goed uitlekken.
  3. Verhit de boter of de olie in een koekenpan. Bak hierin de spekreepjes lekker bruin en knapperig. Voeg plm. ¾ van de uisnippers hieraan toe en bak mee tot glazig.
  4. Doe de boerenkool en de aardappelen weer terug in de pan en stamp het
    geheel fijn met een aardappelstamper of een gewone mixer geen staafmixer !!!
  5. Roer ¾ van de spekreepjes met gebakken uisnippers, mayonaise, mosterd
    en crème fraîche door de stamppot.
  6. Proef en maak de stamppot eventueel nog op smaak met peper en zout.





Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Garneer de boerenkoolstamppot met augurkjes, zoetzure uitjes, rauwe uisnippers, piccalilly, spekreepjes en rookworst.
Wat rauwe uisnippers door de stamppot is ook heel lekker
De mayonaise door de boerenkool maakt de stamppot extra lekker. Die tip
heb ik ooit gekregen van mijn schoonzusje Alma en die houden we erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst