KookJij

Roerbak prei met Kerrie

Een erg simpel maar zeer smakelijk bijgerecht. Goed te combineren met een Hollandse pot van aardappelen, vlees en groente, maar ook lekker bij een Oosters gerecht met rijst.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roerbak prei met Kerrie te bereiden

  1. De prei in grove ringen snijden, wassen en goed uit laten lekken, pel en snipper de ui.
  2. Verwarm een wok en bak de spekreepjes.
  3. Voeg de ui toe en fruit deze.
  4. Breek de eieren in de pan en roer dit alles goed door elkaar (soort roerei).
  5. Voeg dan de prei, peper, zout en de kerrie toe.
  6. Roerbak het geheel nog ongeveer 10 minuutjes.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Toen ik begon met koken wist ik nog niet precies wat ik zou gaan maken. Het enige wat ik wist was dat het prei moest worden dat stond vast. Maar hoe of wat daar was ik nog niet uit. Ik keek even in de kelder en in de koelkast en zo ontstond dit recept. Uit de koelkast kwamen spekreepjes tevoorschijn en uit de kelder haalde ik eieren en ui. De peper- en zoutmolen kwamen tevoorschijn. Toch was ik nog niet helemaal tevreden. Ik keek in mijn kruidentempel en daar zag ik het ontbrekende element nl kerrie Madras. Met deze bij elkaar geraapte ingrediënten maakte ik dit heerlijk geurende gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst