KookJij

Roemeense Cheesecake

Een heerlijk roemeense cheesecake recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 30 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: ArtsyBites
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roemeense Cheesecake te bereiden

- Scheid 1 ei en mix het eiwit met de andere twee eieren. Houd het eigeel even apart.
- Mix in een andere kom de ricotta en roomkaas tot een egale massa. Voeg de eieren en suiker toe en meng weer tot een geheel. De consistentie moet lijken op die van zure room.
- Meng de rozijnen/cranberries, essence, suiker en sinaasappelrasp erdoor.
- Neem een groot diep bakblik (de vulling zet nog uit tijdens het bakken). Vet de bodem en randen in met een dun laagje boter.
- Bedek de bodem met 4-5 vellen filodeeg. Zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn.
- Verdeel het kaasmengsel over het filodeeg.
- Bedek weer met 4-5 vellen filodeeg. Vouw de randen naarbinnen, zorg dat het kaasmengsel volledig bedekt is.
- Verdeel wat boterflinters over de bovenkant van het deeg. Vooral langs de randen, dit zorgt ervoor dat ze een beetje op hun plek blijven.
- Klop het apart gehouden eigeel los en bestrijk de bovenkant hiermee.
- Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Bak 30-40 minuten tot goudbruin aan de bovenkant. De taart is klaar als een sateprikker er schoon uitkomt (zonder kaas eraan).
- Laat de taart afkoelen en snijd in blokjes of driehoeken. Bestrooi met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst