KookJij

Rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten

Een heerlijk rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: taste
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode bietjesstamppot met geitenkaas en walnoten te bereiden

Verwarm de oven voor op 150 graden.Leg de bietjes in een ovenschaal en schenk de azijn erover.dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven(laat daarna de oven even aan).Kook intussen de aardappels gaar.Verwarm de melk.Giet de aardappels af en stamp ze samen met de melk en olie tot een puree.rasp de geroosterde bietjes grof en roer ze door de puree.Breng op smaak met peper en zout.verdeel de walnoten over de stukken geitenkaas.druppel de honing erover.Zet ze 1 minuut in de oven.verdeel de stamppot over 4 borden en leg de gegratineerde kaas erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ria

Ria zegt:
Welk vlees kun je hier bij serveren?
kan het ook als voor gerechtje worden gebruikt maar dan minder grote porties?