KookJij

Rode bietjes op z'n lekkerst

Een heerlijk rode bietjes op z'n lekkerst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept van een Spaanse chefkok;toegevoegd aan mijn Eetplanner
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode bietjes op z'n lekkerst te bereiden

Doe de karwijzaad zachtjes koken in de bouillon
Smelt in het koekenpannetje de boter op een laag vuur
Voeg de bloem toe en roer tot deze goudgeel is
Voeg geleidelijk de bouillon toe( BLIJF ROEREN !)
Laat het 20 min sudderen.
Voeg de bietjes toe en kruid het met z+p,de mierikswortel, de azijn en de zure room.
Roer goed door en serveer warm.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Geef hierbij lamsvlees of een sudderlapje en gekookte kruimige aardappels

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jacqueline1968

jacqueline1968 zegt:
Inmiddels geprobeerd. Mijn mannen vonden het nu wél een beetje te eten.
Zelf hou ik altijd wel van rode bietjes, het was in ieder geval een goede tip!;)
jacqueline1968

jacqueline1968 zegt:
:) Ik ga dit zeker proberen! Mijn man begrijpt er niets van, dat ik regelmatig rode bietjes koop maar ik vind het zelf vaak heerlijk. Misschien verander ik met dit recept zijn mening.