KookJij

Recept voor Risotto met aubergine en paddestoelen

Een heerlijk risotto met aubergine en paddestoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2-4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Carte postale gourmande/Jean-Luc Petitrenaud
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook apart 100-200 gr. risottorijst door langzaam tijdens het koken zoveel kippenbouillon toe te voegen, dat het net door de rijst wordt opgenomen. Apart hiervan fruit men in een wok de fijngesnipperde ui in een weinig olijfolie. Vervolgens voegt men de in plakjes gesneden aubergine en champignons toe. Daarna onder tussentijds krachtig roeren ongeveer 10 min. laten sudderen. Bestrooi naar smaak met wat peper en zout. Roer er tevens voor de smaak een klontje boter door. Strooi dan fijn geraspte Parmesaanse kaas door het gerecht. Giet daarna 1 dl. witte wijn erbij. Even 5 min. op elkaar laten inwerken. Roer nu krachtig de rijst er doorheen. Het mag ietwat krokant worden, maar dit is niet absoluut noodzakelijk. Je kunt zo het teveel aan vocht laten verdampen. Kijk uit voor aanbranden! Op het laatst en kort voor het opdienen dit gerecht mengen met vers en fijn gehakte peterselie en basilicum.
Eventueel een takje thijm en rozemarijn kan ook.
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jake

jake zegt:
Ik weet niet welke Tatjana het was. Waarschijnlijk was het niet Tatjana Simic.:p
jake

jake zegt:
Beste Tat,
Escapade gourmande. Hoe moet het dan volgens u? Graag inhoudelijk commentaar s.v.p.
Tat

Tat zegt:
Dit heeft niets met risotto te maken. Ik weet niet waar dit recept vandaan komt maar het klopt niet. En hoe roer je rijst ergens krachtig doorheen?:o
jake

jake zegt:
Beste W.Porck.
Bedankt voor uw reactie.
Ik heb het recept hier en daar aangevuld. U kunt zelf naar eigen believen de hoeveelheden aanpassen.
w.porck

w.porck zegt:
Jake.
hoe veel van alles moet er in, uien enz.
Willem:(;)