KookJij

Risotto

Een heerlijk risotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: traditioneel Italiaans
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto te bereiden

Maak risotto klaar zoals gebruikelijk door een laag olijfolie in een ruime pan te verwarmen en dan de risottorijst toevoegen. Veel roeren en niet te heet laten worden. De risotto wordt steeds geler. Na een minuut of 10 a 15 het mosselkookvocht toevoegen en wat peper en zout. Blijf af en toe roeren. De risotto zwelt steeds meer op. Afwisselend garanalenfond/-soep en restant mosselkookvocht toedienen.
Ondertussen garnalen in boter opbakken langzaam en niet te heet. Ook hier een scheut mosselkookvocht toevoegen en laten inkoken met lente-uitjes en knoflook.
Ondertussen de risotto aanvullen met vocht en eventueel droge bouillon. Alles op laag vuur. De risotto zwelt steeds meer op en is echt klaar na 30 minuten. Vlak daarvoor nog massala toevoegen en de fijngehakte jalapeno's.
Ondertussen had u de gecrahste cashewnoten al in een droge pan laten verhitten en bruin worden; wel telkens omgooien. Walmende pannen zijn slecht voor de spijsvertering!
Op het laatst de ingekookte garnalen bij de risotto en de noten.
U maakt borden klaar met daarop een bed van ricola. Mag ook bietenloof zijn of gemende sla; maakt niet uit. Daarover de risotto die net voor het opdienen nog een flinke klont boter kreeg doorgeroerd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst