KookJij

Ricottataart met sinaasappel

Een heerlijk ricottataart met sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricottataart met sinaasappel te bereiden

Breng 150 gram suiker met 11/2 deciliter water aan de kook tot de suiker is opgelost.kook hierin de plakken sinaasappel op zacht vuur 15 minuten en laat ze in de suikersiroop afkoelen.klop de eieren los met de ricotta en roer er 250 gram suiker en de geraspte sinaasappelschil door.Schenk het ricottamengsel in een ingevette ronde taartvorm van 24 centimeter doorsnede en bak de taart 45 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden.Garneer met plakken sinaasappel en serveer op kamertemperatuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

D. Wong

D. Wong zegt:
JUMMMIIIIEEEEE!!!:p