KookJij

Ricotta-rozijnenballetje

Een heerlijk ricotta-rozijnenballetje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ricotta-rozijnenballetje te bereiden

Week de rozijnen ongeveer 20 minuten in sinaasappelsap. Breng de melk met de suiker, boter en een mespunt zout aan de kook. Voeg bloem en bakpoeder toe en roer tot er een glad beslag ontstaat dat als een bal van de pan loslaat. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Spatel de ricotta en rozijnen erdoor. Laat het mengsel in de koelkast 1 uur opstijven. Maak van het mengsel met 2 kleine lepels ongeveer 20 balletjes en bak ze in 2-4 minuten goudgeel en gaar in frituurolie op 175 graden. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bereiden: ongeveer 20 minuten
Wachten: ongeveer 1 uur

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst