KookJij

Rettichsalade

Een heerlijk rettichsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: salades
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rettichsalade te bereiden

Was en schil de rettich en snijd of rasp er heel dunne plakjes van. Maak van azijn, olijfolie, mosterd en witte peper een marinade en giet het over de salade. Garneer met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tonniet

Tonniet zegt:
Missschien een dom vraagje, maar zijn rettich van die lange witte wortels?:

Nee hoor geen domme vraag:
Rettich wordt ook wel (witte zomer) rammenas genoemd en de Japanse variant heet daikon. Het is een langwerpige, witte wortel met een pittige smaak, iets scherper dan radijs. Deze groente is dan ook familie van de radijs en wordt meestal rauw gegeten.

Redactie KookJij
Anna

Anna zegt:
Hallo lekkerbekske,
Rettich wordt ook wel (witte zomer) Ramanas genoemd. Dus je zou het recept dan ook de naam Ramanas salade kunnen geven;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Waarom wordt hier een Nederlands recept met een Duitse naam aangegeven?Rettich is toch Duits?Is er geen Nederlandse naam voor?