Recept
« Terug naar recepten
					
						Rendang
						PT250M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rendang
Een heerlijk rendang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 250 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Maleisie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rendang te bereiden
Knoflook, ui, noten, trassi, sambal, kurkuma, zout en suiker fijn maken in vijzel of keukenmachine. Olie verhitten in wadjang. Vlees en uimengsel 2-3 minuten op hoog vuur bakken. Salam, poeroet, seréh, laos, djahé en ve-tsin toevoegen. Alles enkele minuten bakken,
al omscheppend. Met kokosmelk 3-4 uur op zacht vuur laten stoven. Tussendoor controleren op voldoende vocht. Kokos op matig vuur lichtbruin roosteren, fijn maken en laatste uur meestoven. Serveren met rijst en boontjes.
Selamat Makan!
									al omscheppend. Met kokosmelk 3-4 uur op zacht vuur laten stoven. Tussendoor controleren op voldoende vocht. Kokos op matig vuur lichtbruin roosteren, fijn maken en laatste uur meestoven. Serveren met rijst en boontjes.
Selamat Makan!
                    
Anna zegt:
"Knoflook, ui, noten, trassi, sambal, kurkuma, zout en suiker fijn maken in vijzel of keukenmachine."
Groetjes,
Anna
KookJij.