KookJij

Rendang

Een heerlijk rendang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Maleisie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang te bereiden

Knoflook, ui, noten, trassi, sambal, kurkuma, zout en suiker fijn maken in vijzel of keukenmachine. Olie verhitten in wadjang. Vlees en uimengsel 2-3 minuten op hoog vuur bakken. Salam, poeroet, seréh, laos, djahé en ve-tsin toevoegen. Alles enkele minuten bakken,
al omscheppend. Met kokosmelk 3-4 uur op zacht vuur laten stoven. Tussendoor controleren op voldoende vocht. Kokos op matig vuur lichtbruin roosteren, fijn maken en laatste uur meestoven. Serveren met rijst en boontjes.

Selamat Makan!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Dat staat er bij, Franka.
"Knoflook, ui, noten, trassi, sambal, kurkuma, zout en suiker fijn maken in vijzel of keukenmachine."
Groetjes,
Anna
KookJij.
Franka

Franka zegt:
nu zie ik ze staan....Noten
Franka

Franka zegt:
Wat doe je met de kemirinoten?
Moeten die niet in een keukenmachine worden gemalen?
Rob

Rob zegt:
Is ook lekker met lamsvlees (halve kooktijd) en blokjes vastkokende aardappel meekoken. Maar het is veel werk en ik gebruik daarom ook vaker een kant en klare rendang-mix (de pasta).:)